Cumartesi Anneleri, Taşkaya için buluştu
Cumartesi Anneleri, 31 yıl önce Sêwereg’de işgalci Türk askerler tarafından gözaltında kaybedilen Hüseyin Taşkaya’nın akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri, 31 yıl önce Sêwereg’de işgalci Türk askerler tarafından gözaltında kaybedilen Hüseyin Taşkaya’nın akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, gözaltında kaybedilen ve katledilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için düzenledikleri eylemlerinin 1028’incisini Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirdi. Cumartesi Anneleri, ellerinde taşıdıkları karanfiller ve kayıplarının fotoğraflarıyla meydanda bir araya geldi.
Açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş’ın yanı sıra çok sayıda hak savunucusu katıldı.
Cumartesi Anneleri, bu haftaki eylemde 31 yıl önce Riha’nın Sêwereg (Siverek) ilçesinde bulunan evinden askerler tarafından gözaltına alınan ve bir daha haber alınamayan Hüseyin Taşkaya’nın akıbeti sordu.
Taşkaya’nın gelini Ayşe Taşkaya, haftanın basın açıklamasını okuyarak hikayeyi anlattı.