DBP: Kürt halkı bu katliamın hesabını soracak

DBP, “Katliamın birinci sorumlusu AKP-MHP’dir. Kürt halkı hesabını soracak" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları Ailesi'nden 7 kişinin katledildiği ırkçı katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 Katliamdan AKP-MHP iktidarının sorumlu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi:

“Bu vahşi katliam ikinci bir Vartinis katliamıdır. AKP-MHP iktidarının Kürt halkına yönelik 90’lı yıllarda sürdürülen katliam ve soykırım politikalarının sürdürücüsü olduğunu göstermektedir. Bu vahşi katliamın faili ırkçılığı büyüten siyasal iktidardır. Katliamın birinci sorumlusu son günlerde yaşanan ırkçı saldırılar ve orman yangınları üzerinden partimizi ve Kürt halkını hedef göstererek nefret diline ses çıkarmayan aksine bu dile öncülük eden AKP-MHP iktidarıdır. Orman yangınlarının faillerini yakalaması gereken iktidar bu yangınlar üzerinden büyütülen ırkçı yayınlara seyirci kalmış, izlemekle yetinmiştir.

'GÖZ GÖRE GÖRE GELEN BİR KATLİAM'

AKP-MHP iktidarının yarattığı nefret ikliminin bir sonucu olarak gerçekleşen bu vahşi katliam göz göre göre geliyorum diyen bir katliamdır. Bu ırkçı saldırının ardındaki el AKP-MHP iktidarıdır. Son günlerde Türkiye’nin batısında yaşayan Kürtlere yönelik ırkçı saldırılara ses çıkarmayan, bu ırkçı saldırıları görmezlikten gelen faşist iktidar yaşanan son katliamın sorumlusu onaylayıcısı konumundadır. Türkiye halklarıyla birlikte özgürce, eşit ve barışçıl temelde yaşamak isteyen Kürt halkını sindirmeye ve korkutmaya çalışan AKP-MHP iktidarı bilmelidir ki 90’lı yılların zulüm ve baskı ortamını göğüslemiş, bir adım bile geri adım atmamış Kürt Halkı bu tür ırkçı faşist saldırılara karşı asla boyun eğmeyecektir. Kürt halkı dün olduğu bugün de direnecek, eşit, özgür ve birlikte bir yaşam için mücadeleye devam edecektir.

'HESABI SORULACAK'

Türkiye’yi yönetemeyen, devletin zor aygıtlarını kullanarak ayakta durmaya çalışan AKP ve MHP iktidarının toplumda ırkçılığı büyüterek kendi iktidarını sürmeye çalışıyor. AKP-MHP iktidarı kirli ve suçludur. Kürt halkı bu ırkçı faşist saldırının hesabını soracak cesaret ve kararlılığa sahiptir.  Ülkeyi korku iklimine mahkum etmek isteyen iktidar hesap verene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve mutlaka başaracağız. Halkımız asla korkuya kapılmamalıdır. Kazanan barış ve özgürlük mücadelemiz olacaktır.”