Dede: Yargı Mızraklı şahsında Kürtlere düşman hukuku uyguluyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, "Yargıtay Başsavcısının Selçuk Mızraklı kararını onama talebi hukuk katliamıdır" dedi, düşman hukuku uygulandığına dikkat çekti.

HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'nın hapis cezasına ilişkin onama talebine tepki gösterdi.
Yazılı açıklama yapan Dede, "4 Ağustos 2020 tarihinde Yargıtay’a ulaşan dosyada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 10 Eylül 2020 tarihli kararı ile Mızraklı’ya verilen cezanın onanmasını talep etmiş, ardından karar 18 Eylül 2020 tarihinde Mızraklı’nın avukatlarına tebliğ edilmiştir" dedi.

'DÜŞMAN HUKUKU UYGULANIYOR'

"Selçuk Mızraklı’ya verilen ceza, Hicra Berna Ayverdi isimli iftiracının gerçek dışı ve hayatın olağan akışına aykırı iftiralarını kanıt kabul etmek aymazlığından ibaret bir hukuk katliamıdır" vurgusunda bulunan Dede, "İktidarın vesayeti altındaki yargı, Kürtlere, muhaliflere sistematik bir düşman hukuku uyguluyor" diye kaydetti.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, 'yargı eliyle verilen bu siyasi kararların halkın vicdanında mahkûm olduğunu' belirterek, şöyle dedi: "Halkın meşru ve demokratik iradesini gasp eden AKP-MHP iktidarı ve onun emir eri yargı mensupları mutlaka evrensel hukuk ilkelerine göre yargılanacaklardır. Partimiz, zulme ve baskılara karşı güçlü bir demokrasi mücadelesini yükseltme azminden asla vazgeçmeyecektir."