Demokratik Güç Birliği Platformu-Britanya kuruldu
Demokratik Güç Birliği Platformu-Britanya kuruldu
Demokratik Güç Birliği Platformu-Britanya kuruldu
Londra’da 14 demokratik kitle örgütü Demokratik Güç Birliği Platformu-Britanya’yı kurdu.
Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi'nde (DAY-MER) düzenlenen toplantıda Platformun kuruluşuyla ilgili, 3 yıl önce "Gençlik gelecektir, geleceğimize sahip çıkalım" şiarıyla gençliğin uyuşturucu ve mafya bataklığına sürüklenmesine karşı oluşturulan birliğin daha üst seviyeye taşınmak istendiği belirtildi.
Platformun, "Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt ulusunun ulusal demokratik haklarının tanınması, Aleviler, Ezidiler, Hristiyanlar ve diğer bütün inanç grupları, etnik ve kültürel haklarının elde edilmesi ve halklarımızın barış içinde, özgürlük ve eşitlik temelinde bir arada yaşaması amacına katkıda bulunmaya dönük önemli bir misyon üstlendiği" belirtilen açıklama şöyle devam etti:
"İşçi sınıfı başta olmak üzere toplumun farklı sosyal kesimlerinin baskıya uğradığı hak ve özgürlüklerin giderek kısıtlandığı Türkiye’de, eşitlik ve özgürlükler için yürütülen mücadeleye katkı sunmak istiyoruz.
Bizler, yaşadığımız ülkede Türk devleti ve Avrupa devletlerinin ikiyüzlü, insanlık düşmanı politikalarını yerli emekçiler içerisinde de teşhir ederek, Türkiye’de demokrasi mücadelesi verenlerle dayanışmayı ve halkların kardeşliğini güçlendirmek istiyoruz. Türk ve Kürt halkının, azınlık milliyetlerin, değişik inanç gruplarının eşit ve kardeşçe yaşayabileceği, işçilerin emekçilerin örgütlenmesinin önündeki tüm engellerin kalktığı, savaşsız ve sömürüsüz bir Türkiye’nin yaratılmasına katkımızı artırmak istiyoruz.
Demokratik Güç Birliği Platformu, Avrupa’da ve dünya’da süren emek ve özgürlükler mücadelesinin de yanında olacaktır. Bunun yanında ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü toplum anlayışını esas alarak doğanın katledilmesine göz yummayacağız ve kadının özgürlük mücadelesinin yanında yer alacağız.”
Britanya Demokratik Güç Birliği Platformu'nu oluşturan kurumlar şöyle:
FED-BIR (Britanya Kürt Dernekleri Federasyonu)
Alevi Kültür Merkezleri
GİK-DER(Göçmen İşçiler Kültür Derneği)
YÇKM (Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi)
TOHUM Kültür Merkezi
EL-COM (Elbistan Toplum Merkezi)
DAYMER (Türk ve Kürt Toplum Merkezi)
Tilkililer Derneği
Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi
Dersimliler Derneği
Koçgirililer Derneği
KOMKAR (Avrupa Kürdistan Dernekleri Konfederasyonu)
PAZ-DER (Pazarcıklılar Dayanışma Derneği)
Nurhaklılar Dayanışma Derneği