Dünyadaki yaşamın 1.75 milyar yılı var
Dünyadaki yaşamın 1.75 milyar yılı var
Dünyadaki yaşamın 1.75 milyar yılı var
Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalara göre dünyamız Güneş Sistemi içerisinde yaşanabilir gezegen olma sıfatını bundan 1.75 milyar yıl sonra kaybedecek. İnsanların ise bundan çok daha önce yeryüzünden silineceği düşünülüyor.
East Anglia Üniversitesinde görev yapan bilim insanları tarafından hazırlanan ve Astrobiology dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre bundan 1.75 milyar yıl sonra dünya üzerindeki sıcaklığın artması ve okyanusların tamamen buharlaşarak suyun yok olması sonucunda yeryüzündeki yaşam sona erecek. İnsanlar için ise bu süre çok daha kısa. Bilim insanları yüzey sıcaklığının 50 dereceyi aşmaya başladığı noktada insan yaşamının artık mümkün olamayacağı görüşünde.
Bilim insanlarının tahminlerine göre güneşin artan sıcaklığı ve genişlemesinin etkileri bundan 1 milyon yıl sonra kendini hissettirmeye başlayacak. Dünya üzerindeki suyun buharlaşması sonucunda mikroskobik canlıların dışında herhangi bir yaşam emaresinin kalmayacağını düşünen bilim insanları onların da 1.75 milyar yıl sonra kesin olarak yeryüzünden silineceği görüşünde.
Ancak modern insanın 200 bin yıldan beri var olduğu düşünülürse insanlığın önünde oldukça uzun bir süre bulunuyor.
Bilim insanları araştırmalarında ayrıca Dünyanın insan yaşamına uygun olmaktan çıktığı durumda göç edilecek yeni gezegenler konusunda da tespitlerde bulundu. Güneşin genişleyip dünyayı yok edeceğini varsayan bilim insanlarına göre en uygun rota Mars gezegeni.