Almanya Ermeniler Konseyi Başkanı Azat Ordukhanyan, 15 Ekim günü Alman Federal Meclis'te "Kürt kimliði tanınsın" kampanyası için yapılacak oturuma gözlemci olarak katılacaklarını açıkladı. 15 Ekim'de Alman hükümetinin göçmenlere karşı olan tavrını not etmek istediklerini söyleyen Ordukhanyan "Almanya'da siyasi ve medya çevreleri acil olarak Türkiye'den gelen farklı etnik gruplara bakışını deðiştirmeli" dedi.
Alman Federal Meclis'te 15 Ekim günü yapılacak "Kürt kimliði tanınsın" oturumu öncesi, farklı kesimlerden ve deðişik göçmen gruplardan Kürtlerin taleplerine destek sürüyor. Almanya'da onlarca göçmen kuruluş Federal Meclis'in Dilekçe Komisyonu Başkanı Kersten Steinke'ye mektup göndererek kampanyaya destek veriyor.
En son Almanya Ermeniler Konseyi Başkanı (ZAD) Azat Ordukhanyan, kampanyayı başlatan Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM)'a mektup göndererek, 15 Ekim için başarı dileðinde bulundu. Ekonomik ve siyasi nedenlerden dolayı Almanya'ya gelen Kürtlerin bir göçmen grubu olarak kabul edilmesi gerektiðine dikkat çeken Ordukhanyan'ın mektubu kısaca şöyle:
'ALMANYA TÜRKÝYELÝ GÖÇMENLERE BAKIŞINI DEÐÝŞTÝRMELÝ'
"Sizin çalışmalarınızdan Almanya'da yaşayan bütün Türkiyelilerin kültürlerine ve dinlerine bakılmaksızın adeta bir tencereye atar gibi hepsinin aynı görüldüðünü anladık. Almanya'da siyasi ve medya çevreleri acil olarak Türkiye'den gelen farklı etnik gruplara bakışını deðiştirmeli. Sizin durumunuz daha vahim çünkü; Almanya'da yaşayan Kürtlerin dört farklı ülkeden geliyor.
Biz ZAD olarak 15 Ekim'de Meclis'te yapılacak oturuma gözlemci olarak katılacaðız. Federal meclis ve federal hükümetin farklı göçmen gruplarına nasıl baktıðını not edeceðiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyor, Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerden gelen göçmenlerin daha ayrıntılı incelenmesini bekliyoruz."