Erzin’de HDP miting: Tecridi kaldırın

Erzin'de yapılan mitingde konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Tecridi kaldırın” çağrısı yaparak, “Kürt halkının bu mücadeleye olan inancını yok edemezsiniz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın, “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” kampanyası kapsamında Çukurova'daki 3 günlük programı Hatay'ın Erzin ilçesinde yapılan miting ile sona erdi.

 

Deniz Poyraz'ın posteri ile "Tecrit insanlık suçudur. Tecride son Biji berwedana zindana" pankartı asılırken, alan HDP bayrakları ile süslendi. Saygı duruşuyla başlayan mitinge Bakırhan ve Beştaş, HDP Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Kemal Peköz, HDP MYK ve PM üyeleri, SYKP ve yüzlerce kişi katıldı. 

Heyet önce Erzin otoban gişelerinde partilerce konvoyla karşılandı. Partililer, heyeti "Biji berwedana zindana", "HDP halktır halk burada" ve "Biji HDP" sloganlarıyla alkış ile zılgıtlarla karşıladı. Etkinlik öncesi heyet ve partililer çalınan müzikler eşliğinde halaya durdu. Saygı duruşu sırasında kitle sık sık, "Şehit namirin" sloganı attı. İlk olarak söz alan HDP Hatay İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, buradaki halkın coşkusunun iktidara yanıt verdiğini belirtti. HDP Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, "HDP duvar değil ki kapatılsın. Partimizi kapatamazsınız. Umutluyuz, kazanacağız, başaracağız. Siz var oldukça bu partiyi kapatamazlar. Siz var oldukça bu parti kapatılsa bile daha nice barış, eşitlik ve adalet mücadelesinde hep birlikte devam edeceğiz. Biz hakikat yolunuzdayız. Hak yolundayız. Haklıyız ve kazanacağız. Bütün birlikte ortaya koyacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

Son olarak konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise, "Bugün HDP'yi bitirip kapatacağız diyenler, kim bu halkı kapatabilir. Bu halkı da susturamazlar ve bu partiyi de kapatamazlar. Halkımıza ve fikrimize inanıyor ve güveniyoruz. Buraya toplantı için gelmiştik, sizin coşkunuz mitinge dönüştü" dedi. 

Beştaş, iktidarın kendilerini asimile edemeyeceğini, verilen bu mücadeleyle halkın; hakkına, kimliğine, diline ve kültürüne sahip çıktığını söyledi. İmralı tecridine karşı devam eden açlık grevlerine değinen Beştaş, açlık grevlerinin 245'inci günde olduğunu aktararak, tutukluların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sesini duymak istediğine vurgu yaptı. Beştaş, "Çözüm sürecinde Kürt halkı PKK Lideri Abdullah Öcalan sahip çıkarak arkasında durmuştur. Çözüm sürecini bitirenler İmralı adasına ağır tecrit uygulayanlardır. Kürt halkı her zaman PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın arkasında durmuş tecridin kaldırılması için hem yurt içinde hem de yurt dışında sesini yükselmiştir. Bugün Erzin'den bir kez daha sesleniyoruz; tecridi kaldırın, Kürt halkının bu mücadeleye olan inancı yok edemezsiniz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmalar ardından HDP Erzin İlçe Örgütü binasının açılışı heyet ve kadınlar tarafından yapıldı. Heyetin 3 günlük Çukurova programı sona erdi.