ESP, Ankara'da açlık grevine başladı

ESP, Ankara'da açlık grevine başladı

Sosyalist siyasetçilere yönelik saldırıları protesto etmek ve gözaltındaki sosyalistlere sahip çıkmak amacıyla Ankara’da açlık grevine başlayan ESP, komploların yürüyüşlerini durduramayacaðını belirtti. ESP, KESK’e yönelik KCK adı altında yapılan operasyonları protesto etti.

Ýstanbul, Samsun ve Ýzmir'de gözaltına alınan 8 sosyalist, Çaðlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılırken, sosyalistlerin aileleri ile dostları da adliye önünde adalet nöbeti tutuyor. Ankara’da ise dün eylem stardını veren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), sosyalist siyasetçilere sahip çıkmak ve gözaltıları protesto etmek amacıyla adalet noktası kurarak açlık grevine başladı.

Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alınan ESP Genel Başkanı danışmanı ve HDK Yürütme Kurulu üyesi Ýbrahim Çiçek, Marksist Teori dergisi editörü ve HDK Anayasa Komisyonu üyesi Ziya Ulusoy, Ali Hıdır Polat, ESP Ýstanbul eski il yöneticisi Ersin Sedefoðlu, Ýzmir eski il yöneticisi Görgü Demirpençe, Özlem Cihan, Fırat Şeran ve Ali Haydar Keleş savcılık işlemlerinin ardından Çaðlayan Adliyesi 14. Aðır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak. Sosyalist siyasetçilere yönelik artan saldırılara dikkat çeken ESP Ankara Ýl Örgütü, sosyalist siyasetçilere sahip çıkmak ve gözaltıları protesto etmek amacıyla Yüksel Caddesi’nde çadır kurarak dönüşümlü olarak açlık grevine başladı.

Ýki gün sürecek olan açlık grevi çadırına, “ESP yürüyor, umut büyüyor! Gözaltılar, komplolar partimizi yıldıramaz! Gözaltındaki sosyalistler serbest bırakılsın”, “Sosyalist siyasetçiler ve sendikacılar serbest bırakılsın! Terörle Mücadele Yasası kaldırılsın! Özel Yetkili Mahkemeler kapatılsın!” yazılı pankartlar ile temsili parmaklıklar arkasına gözaltındaki sosyalistlerin fotoðraflarını asan ESP aralarında Ankara Ýl Başkanı Fadime Çelebi’nin de bulunduðu 11 kişi ile başladıðı açlık grevini gece 23.00’a kadar sürdürecek. Yarın sabah 11.00 da ise belirlediði ikinci grupla devam edecek.

ESP Ankara Ýl Başkanı Fadime Çelebi yaptıðı açıklamada, komploların yürüyüşlerini durduramayacaðını belirtti. “AKP Hükümetinin yoðunlaştırdıðı ‘yurtta savaş, dünya savaş’ atmosferinde demokratik ve sosyalist güçlerin üzerinde Toplumla Mücadele Yasası ve Özel Yetkili Mahkemeler terörü uygulanıyor” diyen Çelebi, keyfi, hukuksuz gözaltı ve tutuklamalarla mücadele eden güçler yıldırılmak istendiðini söyledi ve “Toplumla Mücadele Yasası (TMY) terörü bu kez Partimize yöneldi” diye ekledi.

Sabah saatlerinde Ankara merkezli olarak KESK ve bileşenlerine yönelik “KCK" adı altına yapılan operasyonlara da tepki gösteren Çelebi, operasyon kapsamında aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de bulunduðu 58 kişi gözaltına alındıðını belirtti. Gözaltına alınan ve tutuklanan sosyalist siyasetçiler ile sendikacıların serbest bırakılmasını isteyen Çelebi, “Siyasete kelepçe vurulamaz” dedi. Gözaltıların ve tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

‘TMY TOPLUMLA MÜCADELE YASASI OLMUŞTUR’

ESP üyesi Orhan Çelebi ise yaptıðı kısa konuşmada, “Artık Terörle Mücadele Yasası (TMY) denilen yasanın toplumla mücadele yasası olduðunu gördük. Kendi iktidarını sürdürmek için yine sendikacıları, öðrencileri, kadınları gözaltına alarak, tutuklayarak hüküm süreceðini sanan AKP’nin sonu, Ortadoðu da halkın iradesi ile yıkılan liderlerin sonu gibi olacaktır” dedi.

Sabah saatlerinde KESK’e yönelik KCK adı altında yapılan operasyona da tepki gösteren Çelebi, “Sizler de ezilen sınıfın insanlarısınız. Kendi haklarınıza sahip çıkın, mücadeleyi büyütün. Sizlerin haklarını savunan sosyalistlere ve sendikacılara sahip çıkın” diyerek işçi ve emekçilere seslendi.