ESP: Kanlı provayı AKP-MHP faşizmi organize etti

ESP Merkez Yürütme Kurulu HDP İzmir İl binasına yönelik saldırının "kirli ve kanlı bir prova" olduğunu belirterek, AKP-MHP faşizmi tarafından organize edildiğini kaydetti.

Yazılı bir acıkama yapan ESP Merkez Yürütme Kurulu, “AKP-MHP faşizmi içinde debelendiği rejim krizini siyasi suikastlarla aşma hesabı yapıyor. Yolsuzluk, uyuşturucu ticareti, kadın düşmanlığı gibi suçlarının, IŞİD çetelerine gönderdiği silahların bizzat işbirlikçisi çeteci Sedat Peker tarafından açıklanmasının ardından yaşadığı krizi iç savaş provası ile örtbas etmeye çalışıyor. Gazi katliamının sorumluları bugün de HDP İzmir il binasında Deniz Poyraz arkadaşımızı katlederek, parti binasını ateşe verdi. Bu saldırının AKP-MHP faşizmi tarafından görevlendirildiği ortadadır” dedi.

Açıklamada, saldırının kanlı ve kirli bir prova olduğu kaydedildi: “Kobanê serhildanının kumpas davası ile gölgelendirmeye çalışıldığı saatlerde doğrudan devlet kontrolünde gerçekleşen bu katliam, ezilenlerin, emekçilerin, kadınların, halklarımızın direnişini ve politik özgürlük mücadelesini bastırmanın kirli ve kanlı provasıdır. Bugün HDP’ye sahip çıkmak faşizmin iç savaş politikasına itiraz demektir.

Gün; faşizmin saldırganlığına, iç savaş politikalarına, ezilenlerin, gençlerin ve kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini kanla bastırma siyasetine karşı gün HDP’yi sahiplenme, antifaşist birleşik mücadeleyi kuşanma ve sokaklara çıkma günüdür. Tüm devrimci demokratik kamuoyunu ve halkımızı hesap sormaya, HDP etrafında kenetlenmeye ve faşizmin saldırganlığına ‘Dur’ demeye çağırıyoruz.”