Ferit Şenyaşar: Hak yerini bulmadan buradan ayrılmayacağız

HDP Halfeti İlçe Örgütü, 148 gündür adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Ferit Şenyaşar, “Hak yerini bulduğu zamanda evimize gidip hayatımıza devam edeceğiz. Başka türlü buradan ayrılmayacağız” dedi.

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın nöbet eylemi devam ediyor. Aile nöbet eylemini 9 Mart’ta başlatmıştı.

Eylemin 148’inci gününde sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne yerleştirilen beton blokların önüne gelen anne ve oğlu, yere bıraktıkları “Herkes için adalet”, “Bir anne 148 gündür Urfa Adalet Sarayı önünde adalet nöbeti tutuyor. İki evladı ve eşi hastanede katledildi, katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor” dövizleriyle nöbeti başlattı.

Destek ziyaretleri de sürüyor.  Hakların Demokratik Partisi (HDP) Halfeti İlçe Örgütü, aileyi ziyaret ederek dayanışmalarını ifade etti.

Ziyaret adliyeye yolu düşenlerin “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırdığı alanda gerçekleşti.

Aile HDP’li heyeti “Herkes için adalet” ve “Sadece adalet istiyoruz” dövizleriyle karşılarken, mücadelelerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

HDP Halfeti İlçe Eşbaşkanı Abdurahman Çiftçi, “Bu katliam herkesin gözü önünde gerçekleşti ancak failleri serbest geziyor. Bu, benzer suçların işlenmesine zemin hazırlıyor. Şenyaşar ailesinin 148 gündür süren bu onurlu duruşunu saygıyla karşılıyor ve sonuna kadar kendilerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Biz de adalet diyoruz, adaletin yerini bulması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Ferit Şenyaşar ise şunları ifade etti: “Zor koşullar altında Urfa Adalet Sarayı önünde bir adalet mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede bizi ayakta tutan dayanışmadır. Bugün Halfeti’den HDP heyeti bizi ziyaret etti. Bizde Halfeti’den gelen heyete teşekkür ediyoruz. Dayanışmamızı mücadeleyle sürdürüyoruz, hak yerini bulana kadar da adliye binası önünden ayrılmayacağız. Hak yerini bulduğu zamanda evimize gidip hayatımıza devam edeceğiz. Başka türlü buradan ayrılmayacağız. Ya ölüm bizi buradan ayırır ya da adalet.”

Heyet, aileyle bir süre nöbet tuttuktan sonra adliye önünden ayrıldı.