GÜNDEM 13 ŞUBAT 2020

13 Şubat 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-DAİŞ çetesinin yeni başı Muhammed Abdurrahman El Mevla El Selbi, bir yıldır Antep ve Ankara’da MİT gözetiminde tutuluyor.

-Yüzyıllık komplo - II: PKK, komplocuların hayallerini kırarak, planlarını bozarak Ortadoğu’yu artık istedikleri gibi dizayn edemeyeceklerini; Kürtlerin önemli bir aktör olduğunu gösterdi....

-HPG komutanları Orhan Jêhat ve Firaz Serhad, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tüm dünyayla mücadele ettiğini belirterek, "Düşmanın umutlarını boşa çıkaracağız" mesajını verdi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Lübnan ve Şam’da görüşenlerden biri olan Demokratik Toplum Akademisi Üyesi Ebdulxenî Oso, 5 ciltlik savunmaların tüm bölge sorunlarının çözüm haritası olduğunu söyledi.

-Dünya genelinde bir milyar kadın tecavüze veya şiddete uğradı. Kadınlar bu şiddete karış pasif bir şekilde beklemeyi reddediyor. One Billion Rising (Bir Milyar Ayağa Kalkıyor) kampanyası, 14 Şubat’ta ayağa kalkmaya çağırdı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyen enternasyonalistler, yürüyüşün ikinci gününde konakladıkları Metz’de şarkılar söyledi ve halaylar çektiler.

-BM Güvenlik Konseyi, Libya’da Nisan ayında başlayan yeni çatışmalardan bu yana ilk kez “kalıcı ateşkes” isteyen bir karar aldı.

-Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınına ilişkin, uluslararası acil durum statüsünü uzatma kararı aldı. Ebola salgınından 2 bin 300 dolayında kişi hayatını kaybetti.