GÜNDEM 19 EYLÜL 2019

19 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kayyumlara karşı Amed, Van ve Mardin merkezli eylemler takip edilecek.

-AKP'nin savaş politikalarından kaynaklı Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen HDP Milletvekili Garo Paylan, 2020 yılında ekonomik krizin daha da derinleşeceğine dikkat çekti.

-AKP İl binası önünde işkence edilerek gözaltına alınan annelerden Aysel Tufan, HDP önünde oturanlara çağrıda bulunarak, "Gelin bütün anneler olarak beyaz tülbentlerimizi birleştirip AKP binası önünde oturalım" dedi.

-HDP’li belediyelerin gasp edilmesini İsviçre Ulusal Parlamentosu’nun gündemine taşıyan Sosyalist Parti (SP) milletvekilleri, Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını istedi. Dışişleri bakanı ise konunun yakından takipçisi olduklarını söyledi.

-2019-2020 yılı kayıt döneminin başladığı Kobanê ve Rojava üniversitelerine yoğun başvuru var. Toplamda 22 bölümle yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak üniversiteler için kayıtlar 5 Ekim'e kadar sürecek.

-Her geçen gün daha fazla zararları gündeme gelen elektronik sigaralar, 1,3 milyar kişinin yaşadığı Hindistan’da da yasaklandı.

-Güneydoğu Asya ülkeleri Endonezya ve Malezya’da yüz binlerce hektarlık ormanlık alanın yok olmasına yol açan yangınlar sürerken, milyonlarca öğrencinin gittiği binlerce okul kapatıldı.