GÜNDEM 27 MAYIS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-İşgal saldırılarına karşı Kürtlerin bu dönemde birlik olması gerektiğine dikkat çeken Ok, "Zinî Wertê'deki durum olumlu bir şekilde çözülmeli. Halkımızın kaderi ile oynamamalıyız. Peşmerge güçleri eski yerine çekilirse sorun da çözülür" dedi.

-Van’da üç gündür meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Özalp, Çaldıran, Saray ve Başkale ilçelerinde büyük maddi zarar meydana geldi; 10 hayvan da telef oldu.

-YJA STAR Merkez Karargah Komutanlarından Şerda Mazlum Gabar, 1 Haziran Hamlesi’nin, 15 Ağustos Hamlesi’nden sonra askeri ve ideolojik olarak en önemli hamlelerden biri olduğunu söyledi.

-İstanbul Adalar’daki faytonlar kaldırıldı ama atların geleceği hala belirsiz ve hayvanlar beton ahır ya da çadırlarda tutuluyor.

-Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şubesi Çorum Katliamı’na ilişkin yazılı açıklama yaparak katliamın 40. yılında yaşamını yitirenleri andı.

-Otomotiv sektörü büyük bir kriz içinde olan Fransa’da hükümet, çevre dostu araç satışlarını arttırmak için ciddi para yardımları planlıyor.

-Birleşmiş Milletler (BM), Libya’daki iç savaşta anti personel mayınlarının kullanılmasını sert bir dille eleştirirken, sivillerin hedef alınmasından duyulan endişeyi paylaştı.

-Covid-19 krizinin AB içinde en çok Euro Bölgesi’ndeki bazı ülkeleri vurması beklenirken, birçok ülkenin borçlarını ödeyemeyecek duruma gelebilecekleri uyarısı yapıldı.