GÜNDEM 4 ARALIK 2019

4 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-AKP-MHP faşist iktidarın Öcalan'a uygulanan tecrit ile halklara savaşı dayattıklarını belirten HDP Amed İl Başkanları Ceylan ve Alökmen, Kürt sorununun çözümü için İmralı'nın kapılarının açılması gerektiğini vurguladı.

-Tarihçi, yazar Erdoğan Aydın, seçilmişlerin yerine kayyum atamanın, üstelik bunu Kürtlerin çoğunlukta olduğu ve seçildiği belediyelerde sistematik bir çizgi haline getirmenin oraya sömürge muamelesi yapmak anlamına geldiğini söyledi.

-KCDK-E, işgalci Türk devletinin 2 Aralık günü Şehba’nın Til Rifat ilçesinde gerçekleştirdiği çocuk katliamına Kuzey Suriye Özerk Yönetimi’nin ilan ettiği iki günlük ulusal yasa katılım çağrısında bulundu.

-Kadınlar için öz savunmanın önemine dikkat çeken YJA Star gerillaları, "Öz savunma sadece silahla yapılmaz" dedi.

-Akrabası Vedat Tarhan tarafından küçük yaşta istismara maruz kalan Ahmet Emre Yıldır’ın yarım kalan adalet arayışı 5 Aralık’ta görülecek. Abla Derya Gür, "Bir yerlerde çocukların canları yanıyor, İstismar ve tecavüze sessiz kalmayın" dedi.