GÜNDEM 11 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-SAMER Koordinatörü Yüksel Genç, 21-28 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelinde yaptıkları anketin sonuçlarını değerlendirerek, Cumhur İttifakı ve Erdoğan’ın düşüşte olduğunu, HDP ve seçmenin kilit rol oynadığını belirtti.

-Bitlis’te Dere Üstü Islah Projesi’ kapsamında AKP’li dükkan sahiplerine 1 milyon TL, AKP’li olmayanlara ise 50 bin TL verildiği iddia edildi. Başka bir iddia ise AKP’li Vahit Kiler’in proje propagandası adı altında boşaltılan yerlerde altın arıyor.

-Defend Kurdistan’ın İsviçre’nin Lozan kentinden Cenevre kentine düzenlediği “Türkiye işgaline karşı Kürdistan'ı savunalım” yürüyüşü takip edilecek.

-Büyük bir aşkla yürüttüğü özgürlük savaşında ölümsüzleşen Sarya Botan, ardında, dillere destan bir mücadele bıraktı. Çok isteyerek gittiği Botan’da adım atmadığı dağ kalmıyor yıllar boyu.

-Suriye Kürtleri Demokratik Sol Partisi Genel Sekreteri Salih Gedo “Başûrê Kürdistan’da gerillalar üzerine amaç ve planları boşa çıkan Türk devleti Kürtler arası savaş çıkartmayı istiyor. Bunun için tüm emeklerimiz ve girişimlerimizle bu faşist Türk devletinin amaçlarını yıkmalı ve amacına ulaşmasını engellemeliyiz. Bugün her zamankinden daha fazla Kürt birliği gerekmektedir” dedi.

-İspanya Başbakanı Pedro Sánchez yeni hükümeti ilan etti. Pedro Sánchez hükümetin daha genç ve daha feminen olduğunu belirtti.

-Litvanya, Beyaz Rusya’dan göçmen akışını engellemek için, sınırı telle örmeye başladı. Yetkililer yakın bir zamanda gerçek duvar örüleceğini belirtti.