GÜNDEM 14 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçim kampanyası takip edilecek.

- DEM Parti Sêrt Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Kaysi, “Sêrt Belediyesi karakola dönüşmüş durumdadır. Her şeyden önce Sêrt halkıyla beraber belediyeyi kayyum elinden kurtaracağız” dedi.

- Newroz’un diriliş ve direnişi simgelediğini ifade eden Havva Kıran ile Dilan Güvenç, tüm Kürt halkının Newroz alanlarından 31 Mart seçimlerinin cevabını vereceğini belirtti.

- DEM Parti Dêrik Belediye Eşbaşkan Adayı Songül Özbahçeci, ilçede yaşanan sorunlara dikkat çekerek, güven ve dayanışma duygusu ile şehirleri yaşanılabilir yerler haline getirmek gerektiğini vurguladı

- Avrupa Süryaniler Birliği, Süryani halkını yerel seçimlerde DEM Parti’nin adaylarını desteklemeye, ülkede ve diasporadaki çalışma ve etkinliklerde yer almaya çağırdı.

-Kırşehir Y Tipi Hapishanesi’nde tecritte olan oğlu Halil Yakut’un depremde yaptığı dayanışma gerekçe gösterilerek tutuklandığına dikkat çeken Antakyalı Gülten Yakut, “Oğlumun şahsında dayanışmayı cezalandırmak istiyorlar” dedi.

- Polen Ekoloji’den Cemil Aksu, AKP iktidarlarının her defasında acele kamulaştırmayla halkın ve kamunun mallarını gasp ettiğini söyledi.