GÜNDEM 25 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Kürdistan kentlerinde HDP’li belediyelerin gasp edilmesiyle birlikte, Kürtçe ve Kürt kurumlarına saldırılar sistematik hale geldi. Kürtçe tabelalardan, Kürt büyüklerinin mezarlarına kadar Kürt halkına dair değerlere saldırılar yoğunlaştı.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, demokrasiden uzaklaşan ve emperyalist arayışlara girişen iktidarın ekonomiyi yönetemediğini, krizin daha ciddi boyutlara ulaşacağını söyledi.

Maoist Komünist Parti, "Faşizmin geleceğimizi daha da karartmasına izin vermeyelim. Faşizmi tarihin çöplüğüne gönderecek kahredici güce sahibiz" dedi. 

Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "istikrarsızlık arzusunu" kınarken, Erdoğan'ın hakaretlerine "hakaret ve iftira" ile karşılık vermeyeceklerini belirtti.

Mısır'da genel seçimlerin ilk aşaması 14 vilayette gerçekleşti. Oy büroları Pazar akşamı kapandı. Cumhurbaşkanı Abdul Fetah El Sisi cephesinin zaferine kesin gözüyle bakılıyor.

Devlet Başkanlığı seçimlerinden sonra muhalif gösterilerin sürdüğü Belarus’ta muhalefetin genel grev için tanıdığı süre sona erdi.

Polonya Anayasa Mahkemesinin Perşembe günü fetüste ciddi bir şekil bozukluğu olması durumunda kürtajı yasaklama kararına karşı protesto eylemleri sürüyor.

Geçtiğimiz yıl sisteme karşı büyük protestoların yaşandığı Şili’de sandık başına giden halk, daha fazla sosyal adalet için yeni anayasa yazılmasını oyladı.

Son iki haftadır yolsuzluklar ve kötü yönetime karşı gösterilerin sürdüğü Nijerya’da yağma ve talanların önlenemediği bildiriliyor.