GÜNDEM 25 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürtlerin, bulundukları tüm ülkelerde KDP adındaki partilerden gördükleri zarar, tarihin hiçbir dönemindeki zararlarla kıyaslanamaz. Günümüzde Kürt kapanının en tehlikeli kolu durumundadırlar. Bu tarihsel belayı engel olmaktan çıkarmak büyük önem arz etmektedir. 

-“Bu halk için görevinizi yerine getirin” diyerek Kürt gençlerine çağrıda bulunan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, " Gençler, halkın onlara verdiği tarihi görevi yerine getirmelidir. Ne yaparlarsa haklarıdır, meşrudur" dedi.

- Gerilla Rojhat Qehreman, en büyük silahlarının paradigmaları olduğunu belirterek, “Öyle büyük silahlarımız olmayabilir ama inancımız ve irademiz savaşacak ve başaracak kadar güçlüdür” dedi.

- TAYAD üyesi Fahrettin Keskin, Kandıra Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer ile aynı hücre bölümünde tutulan kızı Yıldız Keskin’in Garibe’nin öldürülmüş olabileceğine işaret ettiğini anlattı.

- Elektrik faturasının mesken değil, ticarethane tarifesinden cezaevlerine yansıtılması yüksek faturalandırmaya sebep oluyor. Tutsaklar, ekonomik olarak da cezalandırılıyor.