GÜNDEM 27 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Hiçbir yasal, ekonomik, politik ve savunma güvencesi olmayan Kürt kimliği ve özgür yaşam arzusu düşmanları tarafından her an bastırılabilir ve katliamlara tabi tutulabilir. PKK’nin bu nedenlerle asıl bundan sonra pozitif rolünü başarıyla oynaması gerekir.-Abdullah Öcalan

-44. yılda AKP-MHP faşizmini yıkmayı hedeflediklerini belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Zaten şu anda AKP-MHP faşizmi her an yıkılma korkusu yaşıyor. Biz bu korkuyu gerçekliğe dönüştürmek istiyoruz” dedi.

- Yeni dönem gerillacılığının önemli bir düzey yakaladığı bu yılki savaşın ortaya çıkardığı tecrübeler üzerinden yenilenmeye gittiklerini belirten Karayılan, “Öyle ki 2 tane Türk ordusu da gelse yeneceğimizi düşünüyoruz” dedi.

-Almanya’nın 28 yıldır sürdürdüğü PKK yasağının Avrupa halkları ve diasporadaki Kürtler üzerindeki etkisini anlatan Susanne Rössling, haksız yasağa karşı bugün Berlin’de gerçekleştirilecek kitlesel protestonun çok büyük bir gösteri olmasını umduğunu söyledi.

- Alman devleti Kürt halkının özgürlük mücadelesini destekleyen İspanyol aktivist Maria V.’yi sınır dışı ederek, 20 yıl boyunca ülkeye girişini yasakladı. Gerekçe ise, Maria’nın iyi düzeyde Kürtçe bilmesi ve bilgi-birikimini Kürtler için kullanması gösterildi.

- YJA Star komutanlarından Jindar Çayan, düşmanın tekniği üzerinde ne kadar uzmanlaştıklarını, ellerindeki tekniğe de ne kadar hakim olduklarını bu direniş sürecinde gösterdiklerini belirtti.

-İsmail Parmaksız, 1972’de Berlin’e gelen Kürtlerden. 1976’dan itibaren Kürt devrimcilerin içinde yer alıyor. PKK’nin kuruluşuyla çalışmalarını hızlandırıyor. Parmaksız, “Umuttu bizim için PKK. PKK’de zaferi görüyorduk” diyor.

- Kürdistan Özgürlük Mücadelesi için 40 yıldır hizmet eden Ehmed Gulo, “27 Kasım, tarihin yenilendiği gündür. PKK’nin varlığı, Kürtlerin varlığı oldu” diyor.

- Mezopotamya Özgürlük Partisi, yaptığı yazılı açıklamayla Asuri/Süryani/Keldani halkı adına PKK’nin 43. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, yaşamın her alanında PKK ile olduğunu vurguladı.

-PKK’nin 43’üncü yıl dönümü dolayısıyla Avrupa, Kürdistan’da yaygın olarak yürüyüş, miting ve açıklamalar gerçekleştirilecek.

- PKK yasağı, Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak kitlesel gösteriyle protesto edilecek.