GÜNDEM 31 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Avukat İbrahim Bilmez, Türkiye’nin AKPM Daimi Komitesi’nin İmralı tecridinin kaldırılması yönündeki raporunu uygulamak zorunda olduğunu  belirterek “Aksi takdirde Türkiye’nin Avrupa Konseyi sisteminden tamamen çıkartılması gündeme gelecektir" dedi.

Almanya'daki günlük gazetelerinden Die Tageszeitung (TAZ)’ın bugünkü sayısında İngiliz sendikalarının “Vakit geldi: Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” kampanyasının tam sayfa çağrısı yayınlandı.

HBDH Genel Konsey Üyesi ve DKP Temsilcisi Bedreddin Rasih, devrim koşullarının hiç bu kadar uygun olmadığını belirterek, "Büyüyen isyanı, öfkeyi faşist devlete yöneltecek, özgürlüğü kazanacağız" dedi.

Yeşiller Partisi, Almanya’nın Erdoğan rejimiyle ortak denizaltıları üretme projesinin durdurulması için Federal Meclis’ten karar çıkartmak için harekete geçti.

Dünya Bankası tarafından yayınlanan bir raporda Fas’ta okul çağındaki milyonlarca çocuğun okuma-yazmada geri kaldığına dikkat çekilirken, Covid-19 nedeniyle eğitimde ciddi bir gerileme daha söz konusu. 

BM’nin hazırladığı bir rapora göre, doğayı yok eden üretim ve tüketim alışkanlıkları değişmedikçe Covid-19 benzeri salgınlar daha sık ve öldürücü bir biçimde tekrarlanabilir.

Avrupa Komisyonu Macaristan'a karşı "AB sığınma yasasının yanlış uygulanması" nedeniyle bir ihlal prosedürü başlattığını duyurdu.

Polonya'da kürtaj hakkını neredeyse tamamen yasaklayan karara karşı protestolar dinmiyor. Cuma günü onbinlerce kişi sokaklara döküldü.