GÜNDEM 7 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürdistan, Türkiye ve Avrupa'daki 8 Mart etkinlikleri takip edilecek.

-PKK Merkez Komite üyesi Helin Ümit “Tecride, İşgale, Faşizme Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesinin en dinamik gücünün kadın hareketi olduğunu belirtti. Kürt kadın hareketinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride karşı eylem içerisinde olmayı başardığını söyledi.

-Van’da polisler tarafından katledilen Remziye Bor davasında Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sulh Ceza Hakimliği dosyayı 'mükerrer ve soruşturmaya yer bırakmayacak' şekilde kapattı. Bor’un yakınları ise Anayasa Mahkemesine başvurdu.

-Almanya'da 14 Mart'ta başlayacak olan eyalet seçimlerine ilişkin açıklama yapan KON-MED, Kürt adayların seçilmesi için aktif destek verilmesi çağrısında bulundu.

- İsviçreli siyasetçiler, rehin tutulan Amed Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile dayanışma mesajı yayınladı.

-ETHA muhabiri Pınar Gayıp son dönemlerde yaygınlaşan ev hapsi cezası alan bir gazeteci. Kadın gazeteci olarak devlerin yanı sıra erkek egemen zihniyetin baskısından da bahsediyor Gayıp ama kadınların sokakları bırakmadığını da vurguluyor.

-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin açıklama yapan MÖP, “Mezopotamya/Kürdistan coğrafyasında insanlık, demokrasi ve ahlaki değerler uğrunda verilen Kadın Özgürlük Mücadelesini selamlıyor, bir kez daha 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” dedi.

-Kadın-erkek eşitliğinde dünyada ilk sıralarda yer alan İsveç ve Finlandiya'da yayımlanan istatistikler salgının kadın ve erkekler arasındaki eşitsizliği arttığını gösterdi. Milletvekili Evin İncir, konuyu AP'nin gündemine getirerek önlem almasını istedi.