GÜNDEM 9 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Eylemin amacı partimiz tarafından kuruluşu sağlanan silahlı kuvvetlerimizin örgütü HRK'nin kuruluş ve amaçlarını, şehir merkezinden halkımıza ve dünya kamuoyuna güçlü bir ses ile duyurmaktı. -Mahsum Korkmaz’ın kaleminden -2

- YJA Star gerillaları, Komutan Egîd’in attığı o ilk kurşunun, binlerce Egîd’in uyanmasına ve yönünü özgürlük dağlarına vermesine vesile olduğunu söyledi.

- Almanya’da son iki yılda Türk devleti için ajan faaliyetlerinde bulunan 8 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Ayrıca Türk devleti yıl içerisinde 48 kişinin iadesi için Almanya’ya başvurdu.

- Sendikalı oldukları için işten atılan direnişteki Sunny Atmaca Bilgisayar Fabrikası kadın işçilerinden D.E., “Patron, sen kârından vazgeçmiyorsun, biz hakkımızdan niye vazgeçelim? Vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz” dedi.

- CDK-F ve TJK-F, 15 Ağustos Atılımı’nın 38. yıl dönümü dolayısıyla “Özgür önderlik, özgür kimlik, demokratik özerklik şiarı ile Kürdistan’ı savun” diyerek, Fransa’da yaşayan Kürdistanlıları yapılacak kitlesel gösterilere katılım çağrısı yaptı.