Gazeteci Candemir’e Cumhurbaşkanı’na hakaret davası

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Van Kongresi’ni takip ederken" paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma açılan Gazeteci Oktay Candemir’in Emniyet’te ifadesi alındı.

Gazeteci Oktay Candemir’in Van’da düzenlenen HDP İl Kongresi’ni mizahi bir dille anlattığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile HDP kongresinin fotoğrafını paylaşarak yazdığı "Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP Kongresindeki coşkuyu izlerken" şeklindeki paylaşımına soruşturma başlatıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında Candemir avukatı Cahit Ertan'la birlikte Emniyet’e giderek ifade verdi. Hakkında son iki yıl içinde 26 dava açılan Candemir, “ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP’yi çok sık eleştirdiği bir dönem içinde HDP’yi yakından takip ettiğine dair bir paylaşım yüzünden hakkımda soruşturma başlatıldı. Hakaret suçunun oluşabilmesi için onura, şerefe ve saygınlığa saldırı olması gerekiyor” diye konuştu.

Candemir’in Avukatı Cahit Ertan da Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarının olabildiğince absürt bir hal almaya başladığını söyledi. Candemir’in mizahi bir dille HDP’ye olan yaklaşımı eleştirdiğine dikkat çeken Ertan, gazetecilerin bir şekilde baskı altında tutulmak istendiğine vurgu yaptı.