Gebze'de yine polis engeli: Vazgeçmeyeceğiz!

Gebze Cezaevi önünde nöbet tutmak isteyen tutsak ailelerine polis yine engel oldu. Aileler, direnişlerini sürdürecekleri mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride karşı çocukları açlık grevinde olan ailelerin, Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi’nde 9 Nisan’da başlattığı nöbet eylemi 14’üncü gününde. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe Örgütü’nde bir araya gelen ailelere, HDP milletvekilleri Nuran İmir, Musa Piroğlu ve çok sayıda kişi eşlik etti. Ardından aileler araçlarına binerek cezaevi önüne doğru gitmek istedi. Yolda bazı araçları çeviren polisler, ailelerin cezaevi önüne gitmesine engel oldu.

‘ASIL YASA DIŞILIK YAPAN VALİLİK'

HDP’li vekillerle cezaevi önüne giden bazı aileler, araçtan iner inmez polis tarafından ablukaya alındı. Polisin “Valiliğin kararı var, bu alanda eylem yapamazsınız” sözlerine aileler, “Eylemimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde karşılık verdi. 

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, dün Kartal’a gittiğini ve orada da 'yasağın' olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Valiliğin verdiği emir yasa dışıdır. Sizlere yasa dışı emir veriyorlar. Bunun sorumluluğu daha sonra sizlerde kalacak. Yasa dışı emirlere uymamanız gerekiyor. Bir sürü polis, komiser yasa dışı emirlere uydukları için içeride yatıyor. Bu olaylar emir verenlerin değil, sizin başınıza patlıyor. Sizleri alıyorlar içeri."

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir de dün ailelerin yaka paça gözaltına alındığını vurgulayarak, “Dün polislerin sıktığı kolumu düzgünce hareket ettiremiyorum. Biz buradayız. Hiçbir yere ayrılmayacağız. Gidin, yasal işleminizi yapın” dedi. 

SUÇ DUYURUSU

Aileler belli bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra HDP Gebze İlçe Örgütü binasına geçti. Aileler, bugün saat 15.30’da Gebze Adliyesi’ne giderek, 11’inci günkü nöbet eylemlerinde coplarla işkence şeklinde alandan çıkarılmalarına karşı polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.