Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Gencer katliam planını itiraf etti

Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer, pişman olmadığını, katliam yapmayı planladığını itiraf etti.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik 17 Haziran 2021’de saldırı gerçekleştiren ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davanın duruşması, İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Verilen aranın ardından katil Onur Gencer’in savunmasına geçildi.
Katil Gencer, pişman olmadığını söyledi.
“Atış eğitimi alman, silah ruhsatı alma sürecin var, bunları ayrıntısıyla anlat” sorusuna Gencer, şu cevabı verdi: “Atış eğitimi aldım, poligonlarda kendimi geliştirdim. Tüfek almam eğlence içindi ama tabanca intikam içindi. Ta ki 16 Haziran’a kadar. İntikam dayanılmaz bir noktaya gelmişti. 16 Haziran gecesi sinirden uyuyamamıştım, 10.30 civarı taksi ile binanın önüne geldim, 11.00’e doğru ve tabanca ile içeri girdim. 5 dakika daha erken gelseydim, daha kanlı bol leşli bir cinayet olacaktı."
Bunun üzerine salonda tepkiler yükseldi. Salonda “Bol leşli” cinayet tepkilerine baba Abdüllillah Poyraz, “Alçak” sözleriyle tepki gösterdi.
Katil Gencer ısrarla salonda gerginlik yaratmaya yönelik beyanda bulununca baba Poyraz, “Hak, hukuk istiyorum. Bu bir alçaktır.” diyerek tepkisini gösterdi.
Mahkeme başkanı ise sanığa değil, salondakilere tepki gösterdi.
Savunmasına devam eden Gencer, Murat Çepni'yi de tehdit etti.
Gencer, hesaplarındaki parayı kredi olarak çektiğini ileri sürdü. Gencer, kredi çektiği paranın tamamını harcadığını iddia etti.
Katil Gencer savunmasını tamamlanmadı.
Duruşmada Deniz Poyraz'ın annesi Fehime ile babası Abdullilah Poyraz'ın şikayetleri alınacak.