'Gerçek bayram özgürlük ve barışla gelir'-YENİLENDİ

Ramazan Bayramı mesajı yayımlayan parti ve kurumlar, Ramazan ayı boyunca haksızlık ve ölümlerin sürdüğüne dikkat çekti, gerçek bayramlar için özgürlük ve barış diledi.

Siyasi parti ve kurumlar, Ramazan Bayramı vesilesiyle mesajlar yayımladı.
Bayram mesajları şöyle:

ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ DİLEĞİ

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar: "Ramazan Bayramı vesilesiyle İslam Alemi başta olmak üzere bütün dünyaya barış ve kardeşlik mesajımızı bir kez daha iletirken, koronavirüsten kaynaklı bu pandemi sürecinin şifa ile sonlanması, herkesin sağlık içinde yaşamına kaldığı yerden devam etmesini dileriz.
HDP her inancın, her görüşün kendini özgürce ifade ettiği, barışın ve huzurun egemen olduğu bir  dünya kurulması için mücadele etmektedir. Bu mücadelenin halklarımızın kardeşlik bağını güçlendirmesi en büyük dileğimizdir.
Demokrasi, adalet ve barış mücadelemizi her zamankinden daha fazla büyütmemiz ve güçlendirmemiz gerektiği bilinciyle, halklarımızın Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımızla kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dileriz."

'RAMAZAN AYINDA DA HAKSIZLIK VE ÖLÜM DURMADI'

Demokratik Toplum Kongresi (DTK): "Ramazan ayı boyunca hukuksuzluklar, haksızlıklar ve ölümler hiç durmadı. Kürt halkının demokratik kurumlarına, siyasetçilerine ve kadınlarına yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalar hem Ramazan ayı hem de salgın boyunca devam etti. Bu kutsal ayda yoksulların sayısı arttı, zenginler daha zengin yoksullar daha yoksul hale geldi.
İnsanlar bu ay içinde ibadetleri gereği oruç tutarken diğer taraftan özgürlük için oruç tutanlar vardı. Ancak üzülerek söylemek isteriz ki özgürlük için oruç tutanlar tüm İslam aleminin oruç tuttuğu ayın içinde yaşamlarını  yitirdiler. Toplum orucunu birleştiremedi. Kutsal oruç bitse de hala özgürlük için ölüm orucunda olan gencecik insanlar var. Bir an önce daha fazla can kaybı yaşanmadan talepler gerçekleşmeli ve açlık grevinde olan insanlar sağlığına kavuşmalıdır.
Bayram vesilesi ile bir kez daha çağrı yapma gereği duyuyoruz. Halkımız fiziki mesafeyi korumaya devam etmelidir. Bayram boyunca fiziki temas başta olmak üzere  ziyaretlerden, mevlitlerden,  toplu yemeklerden uzak durarak bu tür buluşmaların belirli bir süre daha ertelemesi halkımızın sağlığı açısından hayati düzeydedir.
Demokratik Toplum Kongresi olarak başta Kürt halkının ve tüm toplumların Ramazan Bayramını kutluyor, barışa ve huzura vesile olmasını temenni ediyoruz."

'GERÇEK BAYRAMLAR İÇİN...'

Demokratik İslam Kongresi (DİK) Eş Sözcüsü Hüda Kaya: "Başta İslam dünyası olmak üzere ülkede her geçen gün adalete, huzura, barışa ve hakikate olan özlem artıyor.
Yeryüzünde ve yurdumuzda tüm mazlum halklar özgürlüğe, adalete ve barışa kavuştuğunda, gerçek bayramlar olacaktır. Tüm Müslüman halkların ve insanlığın diriliş ve direnişine vesile olması temennisiyle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.”

'DAYANIŞMA RUHU HAKİM OLSUN'

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Meclisi: "Bu Ramazan Bayramı'nı, coğrafyamızdaki halkların barışa ve huzura her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğu, insanlarımızın özgürlük, adalet ve eşitlik özlemini daha fazla hissettiği günlerden geçerken karşılıyoruz.
Dileğimiz Bayramların özü ve ruhunu yansıtan biraradalığı, eşitliği, çeşitliliği ve özgürlüğü yaşayacağımız günlerin en kısa zamanda  gelmesi ve dayanışma ruhunun hayatın tüm alanlarına hakim kılınmasıdır.
Bizler Halklar ve İnançlar olarak yaşadığımız bu toprakların özlemini duyduğu ve hak ettiği barışı, adaleti ve eşitliği el ele vererek getireceğimize olan inancımızla halklarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz."

BARIŞA VESİLE OLSUN

Kongreya Star Koordinasyonu: “Bu yılki Koronavirüs pandemisi nedeniyle bayram koşulları kısıtlı karşılanmıştır. Bununla beraber işgalci Türk devleti saldırılarından evlerini terk eden göçmenlerle dayanışma içerisinde olunmuştur. Ramazan Bayramı bütün dünyaya barış ve hayırlara vesile olsun.”