Gezi direnişinde katledilen Ayvalıtaş mezarı başında anıldı

Gezi Parkı direnişi sırasında polis tarafından İstanbul’da katledilen Mehmet Ayvalıtaş, mezarı başında anıldı.

Mehmet Ayvalıtaş, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde Gezi Parkı Direnişi için yapılan yürüyüşte polis Mehmet Görkem Demirbaş’ın kullandığı aracın çarpması sonucu katledilmişti.

Ayvalıtaş, eski Çekmeköy Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya Ayvalıtaş'ın ailesi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Taksim Dayanışması ve Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüsü Sevtap Akdağ’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

Cengiz Çiçek yaptığı konuşmada “Birileri bizi nefes almaz bir pozisyonda tutmaya çalışıyor. Ama bizlerde bu ülkede demokrasi mücadelesini hep birlikte büyütmeye çalışıyoruz” dedi.

Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, 9 yıldır halkın kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade ederek, "Mehmet'in meşalesini en doruk noktaya kadar taşıyacağınıza eminim" dedi.

Ayvalıtaş, oğlunu katleden emekli polis Mehmet Görkem Demirbaş'ın evinin karakola 300 metre uzaklıkta olduğu halde "bulunamadı" denilerek, yıllar sonra ifadesinin alındığını ve hala tutuklanmadığını hatırlattı.

Katiller ödüllendirildiği tepkisinde bulunan Ayvalıtaş, "Bu adalet nerede? Mehmet öldü ama sizler yaşıyorsunuz. Mehmet çoğalmış, milyonlar var peşinde. Ben babasıyım, milyonlar benim oğlum olmuş. Hepsiyle gurur duyuyorum, hepsi var olsun" şeklinde konuştu.

Gezi Davası’nda tutuklanan Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın anma için cezaevinden gönderdiği mesajlar da okundu.

 

Son olarak SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ, "Bundan 9 yıl önce Gezi'de büyük bir hayali gerçekleştirdik. Sömürü düzenine karşı isyanımızı yükselttik, hayatlarımıza, geleceğimize, doğamıza sahip çıktık" diye konuştu.