Girê Spîli kadınlardan Türk devletine: Haramiler!

Türk devleti için Suriye'de talan mevsimi başladı. Girê Spî'de Türk devleti halkın alın teri olan tonlarca buğdayı çaldı. Buğdayları çalınan kadınlar, sınıra yürüdü ve "Haramiler, haramiler..." diyerek Türk devletine tepki gösterdi.

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çeteler, Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği kentlerde talan ve hırsızlığa aralıksız bir şekilde devam ediyor. 



Hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte Türk devleti ve çeteleri de buğday ve arpa gibi tarım ürünlerini çalma ve yağmalama kampanyası başlattı. 

İşgal altındaki Girê Spî'de halkın buğday ve arpa gibi hububatlarına el koyan Türk devleti ve çeteleri, mahsülü kamyonlara yükleyip Türkiye'ye geçirdi. 

Ürünlerine el konulan Girê Spî halkı ise önceki gün Girê Spî merkez, Girê Spî-Akçakale Sınır Kapısı ve Silûk nahiyesinde sokaklara çıkarak Türk devleti ve çetelerini protesto etti. 

Mahsüllerine el konulan çok sayıda kadın sokaklara çıkarak, hububat yüklü kamyonların geçişi sırasında, Türk devletine "Haramiler, haramiler", çetelere ise "Vatan hainleri" diye bağırdı. 

Türk devletinin talanının cep telefonlarıyla kaydeden eylemciler, bu görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı. 
Talan edilen mahsullerine Akçakale'ye geçirilerek, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) götürüldüğü öğrenildi. 

Konuya ilişkin ANF'ye konuşan Girê Spî Kantonu Koordinasyon üyesi Brahîm Cuma, işgalden sonra halkın malına mülküne el konulduğunu ve halkın ekonomik olarak kötü durumda olduğunu söyledi. 

Kentte ciddi bir açlık olduğunu ve daha önce 200 Suriye lirası olan bir rabıta (8 ekmek) ekmeğin şimdi 400 Suriye lirasına satıldığını belirten Brahîm Cuma, kentte Türk lirasının kullanılmasının zorunlu hale getirilmesiyle halkın ekonomik durumunun daha da kötüye gittiğini söyledi. 

Türk devleti ve çetelerin daha önce de Girê Spî'den binlerce ton buğday çaldığını söyleyen Brahîm Cuma, şimdi de halkın emeğini çaldıklarını kaydetti.