Günün öne çıkan haberleri

12 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren bir çok Rojavalı yurttaş ve kurum temsilcisi, uluslararası insan hakları kurumları görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Erdoğan rejimi adını ‘Altay’ koyduğu ve ilk etapta 250 adetin üretileceği tankların başta motor ve silah teçhizatı olmak üzere tamamı Alman malı. Sermayedarları ise Erdoğan yandaşı Malezyalı milyarder Albukhary ve Katar Emirliği.

İran, Ahwaz kentinde askeri törene yapılan saldırıyla ilişkisi olduğunu öne sürdüğü 22 kişiyi idam etti.

Çatışmalarda hayatını kaybedenlere ait cenazelerden 10’u Malatya ATK'de bekletiliyor. Cenazelerden, 171’inin ise kentteki mezarlıklara defnedildiği ortaya çıktı. Kentteki kimsesizler mezarlığına defnedilmiş toplam 181 cenaze var.

YJA STAR gerillaları Gabar alanında operasyona çıkan askerlere yönelik gerçekleştirdiği sabotaj eyleminde tespit edilen 7 Türk askerini öldürdü.

KCK  Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Ş. Mazlum Doğan ve Ş. Delil Doğan’ın anneleri Kibriye Doğan’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle yayınladığı mesajda, ailesi ve Kürdistan halkına baş sağlığı diledi.

HPG-YJASTAR gerillalarının yeni taktik hamlesini kutlayan KCK, “HPG de 21. yüzyıl gerillacılığını yaratarak, egemen güçlerin saldırılarını boşa çıkartarak, her zaman olduğu gibi gerillanın başarısını sağlayacaktır” dedi.