Günün öne çıkan haberleri

16 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

İran’da aylardır işçi ve emekçiler sokaklarda ya da grevlerde tepkilerini dile getiriyorlar. Bu tepki, ABD’nin İran’a yaptırımlarında ne de Avrupa’nın İran ile ilişkilerini sürdürme gerekçesinde bir yer edinmiyor.

DBP zamanında açılan Perperok Kreşi'nde Kürtçeyi yasaklayan Van kayyumu, çocukları daha önce kreşte eğitim gören ailelerden para almak için bir çok aileyi mahkemeye verdi.

Sömürgeci TC sisteminin sivil halkı bilinçli ve sistematik bir şekilde hedef aldığını belirten Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, bu katliamların hesabını sorup intikamlarını alacaklarını vurguladı.

Gerilla TV, HPG gerillalarının 25 Ekim günü Güney Kürdistan’da Sidekan’a bağlı Eli Dirêj Boğazı’na yönelik düzenlediği eylemin görüntülerini yayınladı. Eylemde 5 mevzi imha edilmiş ve 14 Türk askeri öldürülmüştü.

Başûr Hükûmet Sözcüsü Sefin Dizai, Türk devletinin sivilleri katletmesini meşrulaştırmak için devreye girdi.

Türk devletinin Amediye'deki katliamını kınayan Yeni Nesil Hareketi, sessizliğin 'ihanet' olduğunu vurguladı ve resmi kınama talebinde bulundu.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Süleyman Soylu'nun tehditlerine yanıt vererek, "Hangi partilimizi tehdit ederse etsin, biz bu tehditlere pabuç bırakmayacağız" dedi. Oluç, "Soylu neden korkuyor da Meclis’e yüzlerce korumayla geliyor" diye sordu.

Cerablus’ta Türk istihbaratı ve askeri, cuma namazı sonrası halkın eylem yapmasını engellemek için şehirdeki tüm camilerin etrafını kuşattı.

Avrupa Adalet Divanı’nın kararına ilişkin açıklama yapan dava avukatlar Lüksemburg Mahkemesi, PKK’nin 2014-2017 dönemi için Avrupa Birliği’nin terörist örgütler listesinde tutulma kararlarının iptal edilmesi gerektiğine karar verdi” dedi.