GÜNDEM 12 HAZİRAN 2013
GÜNDEM 12 HAZİRAN 2013
GÜNDEM 12 HAZİRAN 2013
-Salı günü sabah saatlerinden itibaren yoğun bir polis saldırısı altında direnişini sürdüren Taksim Dayanışması tüm dünyayı tepki vermeye çağırdı.
-BDP Kulp İlçe Örgütü tarafından HPG'lilerin Kuzey Kürdistan sınırları dışına çıkma sürecinde bir provokasyonun yaşanmaması amacıyla Amed, Bingöl ve Muş üçgeninde yer alan Şenyayla bölgesinde dün başlatılan şenlik son gününde devam edecek.
-Kuzey Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’da Gezi Parkı direnişine destek eylemleri devam edecek.
-Avrupa'da yaşayan Kürtler, 9 Ocak'ta 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesine ilişkin “katliam aydınlatılsın, failler ortaya çıkarılsın" sloganıyla birçok merkezde "Adalet Nöbeti" gerçekleştirecek. (13.00-16.00)
-Havayolu Ulaşımı Kontrolörleri Otonom Sendikası (SNCTA), Avrupa Komisyonu’nun sektörü liberalleştirme projesine karşı dün başlattığı 3 günlük greve ikinci gününde devam ediyor.
-Kürt halkının kaderini belirleyecek stratejik öneme sahip olan “Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı”nın, Ezidi toplumu açısından da tarihi bir konferans olduğunu vurgulayan Ezidî Federasyonu Feleknaz Uca, konferansı özgürlük bahçesine benzetti. Uca, “Yetişmekte olan bir ağaca herkes sahip çıkarda, sular, gübresini verir beslerse bu ağaç büyür, dallanır ve meyve verir. Ve bu ağaçtan onlarca ağaçlık bir özgürlük bahçesi ortaya çıkacaktır” dedi.
-Dünyada halen 2015 milyonu aşkın çocuk okumak ve iyi bir gelecek sahibi olmak yerine çalışmak zorunda kalıyor. Dünya genelinde milyonlarca çocuk zoraki olarak çalıştırılırken, bir çoğu da başta fuhuş olmak üzere yasaklanmış ve ya tehlikeli iş kollarında istihdam ediliyor.