GÜNDEM 4 TEMMUZ 2013
GÜNDEM 4 TEMMUZ 2013
GÜNDEM 4 TEMMUZ 2013
-BDP, “Hükümet Adım At” kampanyası kapsamında İstanbul, Batman ve Ağrı’da yürüyüş düzenleyecek.
-Amed’de bulunan STK’ler ve Amed Barosu avukatları, 28 Haziran günü karakol yapımına karşı yürüyen halkın üzerine askerlerin ateş açması sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin Lice’de yapmış olduğu incelemeler sonucu hazırladıkları Lice raporunu Amed Baro Başkanlığı Adli Yardım binasında yapacağı basın toplantısı ile açıklayacak. (11.00)
-Tutuklu Kürt siyasetçilerinin serbest bırakılması amacıyla her hafta düzenlenen Kara Perşembe eylemleri Kuzey Kürdistan'da bir çok merkezde devam ediyor. (12.30)
-Adalet arayışlarını sürdüren Roboskîli aileler, katliamda yitirdikleri yakınlarının mezarı başında adalet çığlıklarını yükseltecek. (16.00/17.00)
-Göç-Der İstanbul Şubesi, dernek binasında yapacağı basın toplantısı ile koruculuk raporunu açıklayacak. (13.00)
-İran rejimi Doğu Kürdistan'ın Urmuye kentinde bulunan cezaevinde tutulan 5 Kürt gencini idam etti. Gençlerden ikisinin kardeş olduğu öğrenilirken, cenazelerin dün akşamdan itibaren ailelerine teslim edilmeye başladığı bildirildi.
-Mısır'da dün gerçekleşen askeri darbenin ardından gelişmeler izlenecek.
-Almanya'da federal seçimler yaklaştıkça Türkiye ve Avrupa Birliği üyeliği seçim kampanyalarının ana gündemi oluyor. Düsseldorf'ta partisinin mitinginde konuşan Merkel hükümetinin Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble "Türkiye Avrupa’nın parçası değil ve AB’ye giremez" diye konuştu.
-Birleşmiş Milletlere bağlı olarak çalışan Dünya Meteroloji Organizasyonu 2001 ila 2010 yılları arasındaki onyılın hava durumu istatistiklerinin tutulmaya başlandığı 1850'den bu yana en sıcak onyıl olarak tarihe geçtiğini açıkladı.