GÜNDEM 5 TEMMUZ 2013

GÜNDEM 5 TEMMUZ 2013

-KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, AKP hükümetine çağrıda bulunarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın muayenesi için olanak sağlanmasını istedi. KCK, Öcalan'ın sağlık durumu konusunda da duyarlılık çağrısında bulundu.


-Almanya’nın Essen kentinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazi Şehnaz Hesen'in naşı Essen Kürt camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Amed, üzerinden Qamişlo’ya gönderilecek. (14.00)

-BDP, Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi Apê Musa Konferans Salonu'nda üç gün sürecek olan Kentsel Politikalar Konferansı düzenleyecek. (09.30)

-HPG güçlerinin Kuzey Kürdistan sınırları dışına çıkma sürecini izlemek amacıyla Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Tendürek Dağı’da “Çözüm Çadırı” kurulacak. (16.00)

-BDP Ağrı İl Örgütü, 28 Haziran’da karakol yapımını protesto yürüyüşü sırasında askerlerin ateş açması sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği Lice katliamına ilişkin il binası önünde basın açıklaması yapacak. (11.00)

-BDP, “Hükümet Adım At” kampanyası çerçevesinde düzenlediği yürüyüşlere devam ediyor. Kampanya çerçevesinde, Ağrı Diyadin ilçe binası önünde yürüyüş düzenlenecek. (13.00)

-Lice’nin Hêzan (Kayacık) Köyü’nde askerlerin ateş açması sonucu yaşanan katliamı protesto etmek amacıyla BDP Amed İl Örgütü öncülüğünde Fis Köyü’nden Hêzan (Kayacık) Köyü’ne yürüyüş gerçekleştirilecek. (15.00)

-BDP Yüksekova İlçe Örgütü öncülüğünde Yüksekovalılar, Dostki bölgesinde bulunan Rahmo Tepesi'ndeki askeri seyyar birliğin kaldırılması amacıyla Avaşin Kültür Parkı önünde bir araya gelerek Rahma Tepesi’ne gidecek. (14.00)

-Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanığın yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.00)

-Diyarbakır cezaevi katliamında öldürülen tutsakların yakınları ve ağır yaralı olarak kurtulan tutsakların tanıklıklarına yer verse de yönetmen Cemil Oğuz da bizzat tanıklardan birisi. Katliam esnasında Diyarbakır cezaevinin 23’üncü koğuşunda bulunan Oğuz, ölüm çığlıklarının hala kulaklarında yankılandığını söylüyor.

-Van'ın Muradiye ilçesinde bulunan ve 'doğa harikası' olarak tanımlanan Muradiye Şelalesi'nin üst ve alt kısmında yapımı tamamlanan Ayrancılar HES'in çevreye verdiği zarara dikkat çeken BDP'li İl Genel Meclis Üyesi ve Çevre Derneği Başkanı Ali Kalçık, bölgede HES çalışmasının bir doğa katliamı olduğunu belirterek, " Bu gidişle Muradiye şelalesinide kaybedeceğiz. Kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.