Gündüzalp: Adaletin yolu Roboskî'den geçer

Roboskî İçin Adalet Girişimi üyesi Tanju Gündüzalp, "Adaletin yolu mutlaka önce Roboskî'den geçmelidir" dedi.

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Roboskî Katliamı’nın 121’inci ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi binası önünde açıklama yaptı. Eylemde Roboskî İçin Adalet Girişimi üyesi Tanju Gündüzalp konuştu.

Katliamın üzerinden 10 yıl, 121 ay, 526 hafta, 3 bin 685 gün geçtiğini vurgulayan Gündüzalp, "Bu rakamlar TSK'nin uçakları tarafından katledilen 19’u çocuk 34 sivilin aileleri ve mücadele verenlerin adalete ulaşamamasının üzerinden geçen zamandır" dedi.

'HESABI SORULANA KADAR RAHAT UYUTMAYACAĞIZ!'

Türk devletinin tarihinde birçok katliam olduğunu ve 1915’ten bugüne bir cezasızlık politikası uygulandığını söyleyen Gündüzalp, şöyle devam etti:

"Sınırlara inatla karşı çıkmanın barışa götüren yolu da Roboskî için adalettir. Tarihin, zamanın, insanın, sınırın, ağacın, suyun, katırın, hayatın kesiştiği ve durdurulduğu andır, acıdır Roboskî Katliamı. Adalet olmadan da o an dondurulmuş olarak ailelerin ve hepimizin içinde hep büyüyerek, unutmayarak durmaya devam edecek. Roboskî'de bir katliam yapılmıştır ve insanlığa karşı bir suç işlenmiştir. Sorumlular mutlaka ortaya çıkacaktır.

Geçmişle yüzleşmeden gelecek inşa edilemez. Biz, adalet arayışının, bir arada ve barış içerisinde yaşamanın tarafıyız. Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboskî ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına, özgürce/engelsizce bir araya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. ‘İnsan olarak ne yapabilirim?’ sorusunu soran herkese, her ayın 28’inci günü sesleneceğiz, hatırlayacağız, ‘gelin, sesimizi birlikte yükseltelim’ diyeceğiz. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboskî’den geçecektir. Roboskî bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır."