Hani’de operasyon bahanesiyle yollar kapatıldı

Amed’in Hani ilçesine bağlı Aşağı Turalı ve Yukarı Turalı mahallelerinde operasyon gerekçe gösterilerek yollar kapatıldı.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Hani ilçesine bağlı Aşağı Turalı ve Yukarı Turalı mahallelerinde Pazartesi günü gece saatlerinde askeri operasyon başlatıldı.

İşgalci orduya bağlı özel birliklerin katıldığı operasyonda, Lice'nin Çeper ve Daralan mahalleleri ile Hani ilçesinden Aşağı ve Yukarı Turalı’ya giden yollar kapatıldı. Operasyon devam ediyor.

Lice ve Hani ilçelerinin kırsal alanında 4 Ekim günü 65 mahalle ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, terör estirilmişti. Bu yasak 11 Ekim günü kaldırıldı ancak, operasyon boyunca özellikle Birlik Birlik (Çemê Elika) Mahallesi'nde askerler, evlerin kapısında nöbet tutarak halkın evlerinden dışarı çıkmasına izin vermedi. Abluka altında tutulan mahallede, köy sakinleri askerler tarafından tehdit edildi, işkenceye maruz kaldı, yiyecek ihtiyaçlarının karşılanmasını engelledi. Sadece insanlar değil, mahalle sakinlerine ait hayvanlar da günlerce aç bırakıldı.