Hantaş soruşturması jandarmaya devredildi

Polislerce katledilen Recep Hantaş soruşturmasında bilgi ve belgelerin toplanması görevi Emniyet’ten alınıp, Jandarmaya verildi.

Amed'de 14 Nisan'da R.Y. isimli bir arkadaşı ile kent merkezinde bulunan Sümerpark'ta oturdukları sırada polis üzerine açtığı ateşle katledilen Recep Hantaş'a ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada değişikliğe gidildi. 

Hantaş ailesinin avukatı Mehmet Öner, olayla ilgili gözaltına alınan 2 polis memurundan birinin tutuklandığı soruşturmada, belge ve bilgilerin toplanması görevinin Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılmasına dair itirazda bulundu. 

Av. Öner, olaya karışan polislerin emniyet birimlerine bağlı olması ve sahip oldukları bağlantılarla delillerin karartılabileceği gerekçesiyle soruşturmanın belge ve bilgilerin toplanma görevinin jandarma ekiplerine verilmesi talebinde bulundu. 

Başsavcılık da, süren soruşturma kapsamında bilgi ve belgelerin toplanması görevini Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekiplerine verdi. 

Başsavcılığın bu kararı doğrultusunda öldürülen Hantaş'ın üzerindeki kıyafetleri ve olay sırasında kullanılan polise ait silahlar, ateş mesafesinin belirlenmesi için Van Jandarma Bölge Komutanlığı Jandarma Kriminal Bürosu’na gönderildi. 

Hantaş'ın yapılan ön otopsi raporu, ayrıntılı otopsi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne verildi.

Olay anına dair kamera görüntüleri ise netlik oranın artırılması amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) gönderildi.