Hasta tutsak Ergin Aktaş kan kusuyor, durumu ağır!

İki eli olmayan ve kan kusan hasta tutsak Ergin Aktaş, Adli Tıp  Kurumu’nun raporlarına  rağmen  tahliye edilmiyor. Babaannesi Emine Aktaş, “Bırakın, oğluma ben bakayım” çağrısında bulundu. 

İki eli olmayan KOAH hastası tutsak Ergin Aktaş’ın durumu giderek ağırlaşıyor. Tutulduğu kötü koşullar nedeniyle tüberküloza yakalanan ve kan kusan Aktaş, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK)  4 kez verdiği  “cezaevinde kalamaz” raporlarına rağmen tahliye edilmiyor. Torununun göz göre göre ölüme terk edilmesine isyan eden Emine Aktaş, bu işkencenin derhal sonlandırılmasını istedi.

'ÇOK HALSİZDİ, KAN KUSUYOR'

Torununu 7 Ağustos’ta tutulduğu Metris R Tipi Cezaevi’nde ziyaret eden Aktaş, ANF’ye konuştu. Torununu çok halsiz gördüğünden yakınan Aktaş, “Çok halsizdi, konuşamıyordu bile. Durumunu sorduğumda sürekli kan kustuğunu söyledi” dedi.

Torununun sağlık durumunun giderek ağırlaştığını ancak hastaneye kaldırılmadığına dikkat çeken Aktaş, biri yatalak, biri belinden aşağı felç olan iki tutsakla birlikte kaldığını ve iki eli olmadığı için de ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığını vurguladı. Ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan ve 8 yıldır mahpus olan torun Ergin Aktaş’ı yalnız bırakmayan 73 yaşındaki Aktaş, yıllardır oturduğu Van’dan o cezaevinden diğerine gidiyor. 26 torunu arasında Ergin'in yerinin başka olduğunu ifade eden Aktaş, “O benim oğlum gibi. Her ziyaretimde daha da eridiğini görmek beni kahrediyor. Raporlara rağmen neden tahliye edilmiyor? İki eli yok, ilaçlarını bile alamıyor; ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Niye hâlâ cezaevinde tutuluyor? Niye tedavi edilmiyor? Bıraksınlar, oğluma ben hizmet edeyim, ben ona bakayım” diye feryat etti. 

Emine Aktaş, torununun ve tüm hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi.