Hasta tutsak Gülmez’in temizlik malzemelerine el konuldu

Hasta tutsak Ali Gülmez’in temizlik malzemelerine el konulduğu ortaya çıktı. Oğlu için endişelenen 70 yaşındaki annesi Selvi Gülmez, Adalet Bakanlığı’na “Bu zulmü derhal durdurun” çağrısında bulundu.

İnfaz indirimi düzenlemelerini içeren 3. yargı paketinde kapsam dışı bırakılan siyasi tutsakların temizlik malzemelerine de el konuluyor.

TTB salgın açısından en büyük risk alanı olan cezaevlerinde hijyene dikkat edilmesi konusunda peş peşe uyarılar yaparken, Bolu F Tipi Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan hasta tutsak Ali Gülmez’in temizlik malzemesine el konulduğu ortaya çıktı.

ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI: BU ZULMÜ DURDURUN !

Konu hakkında ANF’ye bilgi veren Ali Gülmez’in annesi Selvi Gülmez, bugün Almanya’daki eşiyle telefon görüşmesi gerçekleştiren oğlunun temizlik malzemelerine gardiyanlar tarafından el konulduğunu aktardığını belirtti.

Gülmez, 20 yıldır tutsak oğlunun astım, böbrek ve bağırsak hastası olduğuna dikkat çeken anne Gülmez, bu yapılanın tam anlamıyla zulüm olduğunu vurguladı. Oğlunu en son böbrek ağrısında şikayet ettiğini aktardı.

Siyasi tutsakların kapsam dışı bırakılmasına da isyan eden anne Gülmez, Adalet Bakanlığı’na şöyle tepki gösterdi: “Siz diye ayrım yapıyorsunuz? Uyuşturucu kaçakçılarına kapıları açıp, hasta mahpusları içerde tutuyorsunuz? Bu insanlık mı? Bu zulmü derhal son durdurun.”

‘TAM ANLAMIYLA KÖTÜLÜK!’

Yeğeni Ali Gülmez’i en son ziyaret eden teyzesi ve vasisi Sevim Kalman ise yeğeni en son gördüğünde böbrek taşı düşürdüğüne ve makatından kan geldiğine dikkat çekti.

20 yıldır cezaevinde olan yeğeninin 19 yıldır da tecritte tutulduğuna işaret eden Kalman, çok sayıda hastalıkla boğuşan bir insanın salgının her yere yayıldığı bir dönemde temizlik malzemelerine el koymanın tam anlamıyla kötülük olduğunu vurguladı.