HDK'den Danimarka'ya tepki
HDK'den Danimarka'ya tepki
HDK'den Danimarka'ya tepki
Halkların Demokrasi Kongresi Amed Meclisi, NuceTV, Roj TV ve MMC kanallarının lisansını iptal eden Danimarka'ya çağrıda bulunarak bu kararın geri alınması çağrısında bulundu.
Meclis tarafından yapılan açıklamada çözüm sürecinin ikinci aşamasında süreci provoke edecek gelişmelerin ardı ardına yaşandığına dikkat çekilerek Kophenag Mahkemesinin Roj TV, Nuçe TV ve MMC hakkında verdiği karar da bu çerçevede değerlendirildi.
Kararla Kürt halkının kendi anadilinde haber alma özgürlüğünün engellendiğinin belirtildiği açıklamada “Lisansların iptal edilmesi özgür basına ve Kürt halkının özgür haber alma hakkına vurulan büyük bir darbedir. Demokrasi ve basın özgürlüğü açısından parmakla gösterilen bir ülkenin hangi kirli pazarlık ve karşılıklı anlaşmalarla bu hukuksuz kararı alıp basın özgürlüğüne bu darbeyi vurduğunu ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz” denildi.
HDK açıklamasında devamla şunlar belirtildi: “Kürt halkı hiçbir zaman haksızlıklara boyun eğmemiş ve sessiz kalmamıştır. Yerelde halkımızı, Avrupa'daki Kürtleri ve özgür basın yayın savunucularını, Nuçe TV, Roj TV, MMC ve özgür haber alma hakkına sahip çıkmaya, Danimarka'yı da almış olduğu bu hukuk dışı kararı bir an önce düzeltmeye çağırıyoruz.”