HDP'den Dersim ve Adana'da sonuçlara itiraz

HDP, Dersim ve Adana'da seçim sonuçlarına itiraz etti.

HDP Dersim İl Örgütü ve HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, kentteki seçim sonuçlarına itiraz etti.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ve HDP Dersim İl Eşbaşkanı Aslan Çağ, seçim sonuçlarına itiraz etti. Önlü ve Çağ, Dersim Adliyesi'ne giderek, listelerin birleştirilmesi ve geçersiz oyların sayımına ilişkin seçim kuruluna itirazda bulundu. 
Önlü, adliye çıkışında konuşarak, 1 Kasım'daki sonuçların beklenen sonuç olmadığını belirtti.

'KABUL EDİLMEZSE YSK'YE BAŞVURACAĞIZ'

HDP'ye yönelik baskı, vahşet ve anti demokratik uygulamalardan dolayı seçim çalışması yürütemediklerini söyleyen Önlü, şunları belirtti: "Biz bu anti-demokratik uygulamalarla uğraşırken seçim çalışması yürütmedik, yürütmememizde gerekiyordu. Ancak Dersim'de ki sonuçlar bizim beklediğimiz sonuç değildi. 253 oy farkı bulunuyor. Biz bu seçim sonuçlarına itirazda bulunduk. Hem listelerin birleştirilmesi hem de geçersiz oylara ilişkin itiraz dilekçemizi verdik. Aynı zamanda tüm ilçe seçim kuruluna da itiraz da bulunuldu. İtirazın sonucunu bekleyeceğiz."
HDP Milletvekili Alican Önlü, itirazın kabul edilmemesi durumunda YSK'ye başvuracaklarını bildirdi.

ADANA

HDP, Adana'da da seçim sonçlarına itiraz etti. Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş bugün il eşbaşkanlarımız, il yöneticileri ve avukatlardan oluşan bir heyetle Adana Eski Adliye'de seçim sonuçlarına ilişkin itiraz başvurusu yaptı.