HDP her ilçede iki avukat görevlendiriyor

HDP İstanbul İl Örgütü Yönetici ve Hukuk Komisyonu Eşsözcüsü Av. İnan Poyraz, bütün ilçelerde 2 avukatın görev alacağını belirterek, sandık güvenliği için görev almak isteyen avukatlara çağrıda bulundu.

Pazar günü İstanbul yeniden seçime gidiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul’un 39 ilçesinde, İlçe Seçim Kurumu’nda ikişer avukat görevlendirdiğini açıkladı. Seçimin başladığı dakikalardan biteceği ana kadar avukatların görevli olarak çalışacaklarını belirten parti, seçim güvenliği adına çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı. HDP İstanbul İl Örgütü Yönetici ve aynı zaman Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Avukat İnan Poyraz, ilçe seçim kurumunda görev alacak avukatlar hakkında ANF'ye bilgi verdi.

Her ilçede en az iki avukatın görev alması için titiz bir çalışma yürüttüklerini aktaran Poyraz, bu çalışmaların amacının İstanbul’daki oyların sandığa doğru yansıması için olduğunu söyledi. "Burada insanların, daha önce baskıyla, iktidarın oyunuyla iradelerine engel olundu" diyen Poyraz, "Bu iradenin tekrar demokratik bir yöntem ile sandığa yansıması için sandık güvenliğine yönelik, her ilçede iki avukat arkadaşımız olmak üzere bir görev planlaması yaptık" diye konuştu.

AVUKATLARIN SANDIK BAŞLARINDA OLMALARI ÇOK ÖNEMLİ

Sandık güvenliğinde avukatların sandık kurumunda olmasının öneminde de söz eden Poyraz, şunları söyledi: "Bizce avukatlık kimliği savunmak, hak aramak ve sadece mahkeme salonları ile sınırlı değildir. Avukat olmak, hukukçu olmak sadece vekalet altındaki kişinin hakkını korumak da değildir. Hukuka aykırıların önünden durmak, hakların kullanılmasına yardımcı olmaktır avukatlık. Bu yönüyle iradenin ortaya çıkması için avukatların sandık başlarında bulunması çok önemlidir.

X partisi ya da Y partisine kişi oyunu vermişse, hangi partiye verdiği eşit bir şekilde kayıt altına alınması gerekiyor. Örneğin hatalı oyların eşit kriterlerle hatalı sayılması veya geçersiz oyların yine kanunda yazılı sebeplerle, sadece oradaki sandık başkanı, görevlilerinin inisiyatifi ile değil, geçersiz sayılması veya geçerli sayılması gereklidir. Avukatların bu anlamda orada bulunması sandık çevresi ve sandık başında olması bizlerce çok önemlidir."

GÖREV ALMAK İSTEYENLER BİZE ULAŞABİLİRLER

"Seçim günü görev almak isteyen avukatların HDP’nin herhangi bir ilçesine başvurabilir ya da kurumlarımızda iletişim bilgilerimiz vardır. Oradan bize ulaşabilirler" diyen Poyraz, şu çağrıda bulundu: "Şu anda çağrımız, insanların gerçek iradesinin sandığa yansıması için ve güvenli bir şekilde sandık sonuçlarının alınabilmesi için sayısı sınırsız şekilde görev almak isteyen arkadaşlarımız olursa, o kadar seçim güvenli ve sağlıklı olur.

Bu anlam tüm arkadaşlarımızı görev almaya davet ediyorum. Ayrıca insanların da sandığa gitmesine ve her bir bireyin kendi oyuna bir avukat kadar kendi oy hakkına, iradesine, siyasi düşüncesine sahip çıkmaları amacıyla oylarını kullanmaya davet ediyoruz."