HDP'li Demirel için 30 yıla kadar hapis istemi!

Rehin tutulan HDP eski Milletvekili Çağlar Demirel için 30 yıla kadar hapis isteminde bulunuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Çağlar Demirel’in, yargılandığı KCK Ana Davası’nın, 7 yıl 6 ay hapis cezalandırıldığı davayla birleştirilmemesi nedeniyle bozulan davası yeniden görülmeye başlandı. Dosyanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, rehin tutulan Demirel ve avukatlar Serdar Çelebi, Şeyhmus Bayhan katıldı.

Demirel, “Evimde 50’ye yakın kadınlar ile ilgili CD ve kitap vardı. Benim yanımda hepsini kayda aldılar ve ben imzaladım. Banyoya gittiklerini söylüyorlar, ama ben tanık olmadım. Banyoda bulduklarını iddia ettikleri bir poşete dair tutanağı bana imzalattırmaya çalıştılar. O sırada avukatım da henüz gelmemişti. Poşetin içinde ne olduğunu görmek istedim, fakat göstermediler. O kısmı imzalamaktan imtina ettim" dedi.

Savcı, Demirel’in KCK davasından da ikinci defa “örgüt üyesi olmak”tan hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Her iddianame için ayrı ayrı “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla 30 yıla kadar hapis isteminde bulunan savcı, Demirel’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme, Demirel’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatların esas hakkında mütalaaya karşı savunma yapmak için süre taleplerini kabul ederek, duruşmayı 21 Eylül’e erteledi.