HDP’li gençlerden ‘bağımlılığa’ karşı kampanya

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, "Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım" sloganıyla yeni bir kampanya başlattı.

Kampanyanın startı Amed’in Sur ilçesinde bulunan bir otelde yapılan açıklamayla verildi.

Açıklamaya Kadın Hareketi (TJA), HDP ve DBP ilçe örgütleri, Dicle Üniverstesi Öğrenci Dayanışması ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Uyuşturucu, fuhuş ve yozlaştırmaya karşı başlatılan kampanyaya dair hazırlanan deklarasyon Kürtçe ve Türkçe okundu.

Açıklamada gençlerin iktidarın hedefi haline geldiğine dikkat çekilerek, şunlar ifade edildi:

"Özellikle yaşadığımız coğrafyada çok farklı bir boyut kazanmıştır. Kürdistan’da ve Türkiye metropollerinde gençlere dönük çok kirli politikalar izlenmektedir. Bu politikalar ile gençlerin tüm yaşam alanlarına müdahale edilmekte ve devletin tüm aygıtları ile gençler belirli alanlara kanalize edilmektedirler. İzlenen özel savaş politikalarıyla gençler kendi toplumsal gerçekliklerinden koparılmakta, uyuşturucu, fuhuş ve ajanlık bataklığına sürüklenmektedirler. Kürdistan başta olmak üzere ülke genelinde uyuşturucu ve fuhuş had safhadadır. Neredeyse her sokakta uyuşturucu madde satılmakta ve fuhuş yapılmaktadır.”

Asker ve polisin uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine göz yumduğu tepkisinde bulunulan açıklamada "Özellikle son dönemlerde izlenen güvenlikçi politikalarla neredeyse her sokak başında zırhlı araçlar bekletilmekte, sokaklar bekçi ve polisler ile doldurulmakta ve şehirlerin her tarafı 7/24 MOBESE’ler ile izlenmektedir. Böylesi güvenlikçi önlemler altında şehirlerde yoğun bir uyuşturucu ve fuhuş trafiğinin olmasının tek bir izahı olabilir; Kolluk bilinçli bir şekilde bu duruma göz yummaktadır" diye belirtildi.  

Açıklamada özellikle "En ufak bir toplumsal gösteriye binlerce polisi yığabilen devlet, uyuşturucunun alenen satıldığı yerlere bir müdahale dahi etmemektedir" tepkisi dikkat çekti.

Açıklamada devamlar şunlar dile getirildi: "Bu politikalar çok bilinçli bir şekilde izlenmektedir ve gençler bu bataklığa sürüklenmektedir. Bu kirli politikalara karşı duruş geliştiren ve müdahale etmeye çalışan mahalle sakinleri ve gençlik meclisi çalışanları kolluk tarafından engellenmektedir. Bunun yanı sıra medya aracılığıyla gençlere bağımlı ve yoz bir yaşam empoze edilmeye çalışılmaktadır. Tv ve internet üzerinden yayınlanan dizi ve programlarda mafya, uyuşturucu ve fuhuş normalleştirilmekte ve gençler özendirilmektedir. Bu politikalarla başta Kürdistan gençliği olmak üzere tüm gençler kendi toplumsal gerçekliklerinden uzak, örgütsüz ve bilinçsiz kılınmak istenmektedir.

Kendi tarihsel, toplumsal gerçekliğinden uzak bir gençlik toplumun, toplumsal mücadelelerin öznesi ve öncüsü olamaz. Bu nedenle gençlerin her dönemden daha fazla mücadele etmeye ve örgütlü olmaya ihtiyacı vardır. Uyuşturucu ve fuhuşa karşı örgütlü ve bilinçli bir mücadele elzemdir. Bunu başarabilecek güce ve bilince sahibiz, ardılı olduğumuz gelenek bunu defalarca başarmış bir gelenektir. Kendi yaşamımızı ve geleceğimizi kendimiz inşa edeceğiz."