HDP’ye Ortadoğu’dan enternasyonalist dayanışma ziyareti

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Kongresine katılmak amacıyla Ankara’da bulunan Kuzey Afrika ve Ortadoğulu halk hareketleri ve siyasi parti temsilcileri HDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

Tunus’tan Lübnan’a bir çok ülkeden halk hareketi, siyasi parti ve kurum temsilcileri, Ankara’da HDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

HDP’yi ziyaret eden heyette, Tunus Halk Cephesi Dış İlişkiler Sorumlusu Walid Abbasi, Lübnan Komünist Parti Dış İlişkiler Politbüro üyesi Ahmed Dagher, Lübnan Demokratik Halk Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Muhammed Hachico, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Politbüro üyesi Abu Ali Ahmed, Lübnan Hınçak Partisi Politbüro Üyesi Alex / Iskendar Keuchkarian, Lübnan Halkın Demokratik Partisi MYK üyesi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Sanaa Debbağ gibi isimler yer aldı.

Heyet HDP genel merkezinde, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Onursal Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Parti Meclisi ve Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür ve HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları tarafından karşılandı.

Görüşmede, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler başta olmak üzere, Kürtlere ve HDP’ye yönelik saldırılar, ortak mücadele ve enternasyonalist dayanışma gibi konular ele alındı.