Hizan’da Rojava ve Şengal’e yardım konseri
Hizan’da Rojava ve Şengal’e yardım konseri
Hizan’da Rojava ve Şengal’e yardım konseri
Rojava ve Şengal halkları ile dayanışmak amacıyla DBP Hizan Gençlik Meclisi tarafından konser düzenlendi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hizan Gençlik Meclisi, Şengal ve Rojava halkına yardım amaçlı Cumhuriyet Meydanı'nda konser düzenledi. Konserin yapıldığı alana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile farklı tarihlerde yaşamlarını yitiren Hizan doğumlu PKK/HPG gerillalarının fotoğrafları asıldı. Kalabalık bir kitlenin yanı sıra belediye eş başkanları İhsan Uğur ve Ruken Yıldırım ile Norşin Belediye Eş Başkanı Nazime Arvas, DBP il ve ilçe yöneticileri, belde belediye eş başkanları da katıldı. Seyda Perinçek’in sahne aldığı konser öncesinde bir konuşma yapan Mele Said, “Eğer bizler İslamiyet'i tam bilirsek bu yapılanları da hukuksuzluğu da adaletsizliği de biliriz. Dinimize de halkımıza da zulmediyorlar. Ben bütün halklara sesleniyorum, IŞİD'in vahşetine sessiz kalmak ortak olmaktır. Saidi Kurdi'nin bir çağrısı var; 'Ey halkım birlik olun bir olun haksızlığa karşı durun” dedi.
Bir çocuğunu özgürlük mücadelesinde yitiren Rayife Hergül de YPG, YPJ ve HPG’yi selamlayarak Rojava’daki direnişe dikkat çekti. Rojava’da gerçekleşen direnişin tarihte görülmemiş bir kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Hergül; “Bu direniş çocuklarımızın direnişidir. Eğer bu direniş olmasaydı bugün belki vahşi İŞİD Hizan’da olurdu. El ele verin birlik, olun ki önderliğin eli o kadar güçlenir. Önderliğin özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür” diye konuştu.
Konser alanında açılan stantta Rojava’ya maddi yardım da toplanırken 8 yaşındaki Selma Savaş’ın 3,5 liralık harçlığı ile kampanyaya oldu. Televizyonlarda gördüğü görüntülerden etkilendiğini ve bu nedenle harçlığını Rojava ve Şengal’deki akranlarıyla paylaşmak istediğini belirten Savaş, harçlığını biriktirerek önümüzdeki günlerde gıda malzemesi alarak yardımda bulunacağını söyledi.
GENÇLERDEN YÜRÜYÜŞ
Konserin ardından YDG-H ve YDGK-H üyeleri tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle yürüyüş gerçekleştirildi. Hizan çıkışına kadar yürüyen gençler, PKK ve KCK bayrakları ile Öcalan posterleri taşıdı. "Özgür Önderlik özgür Kürdistan" dövizleri taşıyan gençler, "Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız", "Bijî Serok Apo", "Bi can bi xwîn em bi tere ne ey Serok" ve "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları attı. Havai fişeklerin de atıldığı yürüyüş yarım saat sürdükten sonra konser alanına geri dönülmesiyle birlikte sona erdi.