HPG: Sivil alanlara bilinçli saldırılar düzenleniyor

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin Til Rifat’dan Hecî Umran’a, Berdesorê’den Garê ve Metina’ya kadar sivil halka ve yerleşim yerlerine bilinçli olarak eş zamanlı saldırılar düzenlediğini bildirdi.

HPG-BİM, sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Kürdistan halkının haklı ve meşru özgürlük davası karşısında çaresiz kalan ve yaptığı her türlü soykırımcı faşist uygulamaya rağmen Kürt halkına diz çöktüremeyen sömürgeci Türk devleti gözü dönmüş bir biçimde sivil Kürt halkına saldırmaktadır. Til Rifat’dan Hecî Umran’a, Berdesorê’den Garê ve Metina’ya kadar sivil halkımıza ve yerleşim yerlerine bilinçli bir biçimde eş zamanlı saldırılar düzenlemiştir. Yurtsever Kürdistan halkı en temel değerlerine her zaman bağlı kalarak ve işgalci düşman karşısındaki mücadelesini yükselterek gerekli cevabı verecektir” dedi.

Güney Kürdistan’daki yerleşim yerlerine dönük gerçekleşen saldırlar şöyle sıralandı:

“–21 Ocak günü 11:00 – 11:30 saatleri arasında Metina bölgesinde bulunan Beşîlî köyü çevresi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

 22 Ocak günü saat 14:30’da Xakurkê bölgesinde bulunan Hecî Umran ve Berdesorê alanları savaş uçakları ile 6 kez bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda bölgedeki halkımıza ait ahırlar yıkılırken, hayvanlar da telef olmuştur.

22 Ocak günü saat 14:30’da Garê bölgesinin Meyrokê alanında bulunan Girê köyü bombalanmıştır. Bu bombardımanda köy sakini olan 2’si çocuk 4 sivil yaralanmış, köy halkının ev ve bahçeleri zarar görmüştür. “PKK mevzileri bombalandı” denilerek yapılan bu saldırı Güney Kürdistanlı sivil halkımıza yönelik yapılmıştır. Söz konusu köy yakınında herhangi bir mevzimiz olmayıp, bu saldırıda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

23 Ocak günü saat 12:15’te Garê bölgesine bağlı Kanî Sarkê köyü çevresi bombalanmıştır.

23 Ocak günü saat 13:30’da Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi, saat 14:00’da da Beşîlî köyü çevresi bombalanmıştır.

23 Ocak günü saat 14:00’da Zap bölgesine bağlı Sida alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.”