Jinên Tîrêjên Rojê'den 15 Ağustos eylemleri

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, PKK'nin Türk devletine ilk kurşunu sıktığı 15 Ağustos atılımının yıl dönümü dolayısıyla çok sayıda eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan İnisiyatif, "15 Ağustos diriliş atılımını yaratan kahraman şehitlerimiz efsanevi komutan Egit şahsında anıyoruz" dedi.

Artık "Ortadoğu ve dünyanın dengelerini değiştiren Önder Apo ve PKK mücadele gerçeği var" diyen İniyatif, eylemlerini şöyle sıraladı:

"9 Ağustos tarihinde İstanbul Bayrampaşa'da genç kadın birimimiz tarafından AKP ve barbar ortağı IŞİD'e ait ortak kullanılan bir tekstil deposu ve lüks bir araca eylem düzenlendi. Eylem sonucunda depo ve araç imha oldu.

9 Ağustos tarihinde İstanbul Pendik te faşistlere ait 3 araca birimlerimiz tarafından eylem düzenlendi. İlk olarak el yapımı patlayıcılarla vurulan araçlar, daha sonra yakılarak imha edildi.

10 Ağustos tarihinde İstanbul Mecidiyeköy'de faşistlere ait iki araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

11 Ağustos günü İstanbul Küçükçekmece'de Halkalı Gebze arası sefer yapan Marmaray durağına bombalı pankart asıldı ve ana cadde bir süre trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelen faşist polisler rastgele etrafa saldırdı.

13 Ağustos'ta İstanbul Küçükçekmece Kanarya mahallesinde polis karakoluna el yapımı bombalar ile eylem düzenlendi. Karakolda patlamalar sonrası büyük kargaşa ve kaçışmalar yaşandı. Eylemi yapan birimlerimiz güvenli bir şekilde olay yerinden geri çekildi. Bu eylem ile ilgili görüntüler ve daha detaylı açıklama daha sonra inisiyatifimiz tarafından yapılacaktır."

Açıklama şöyle noktalandı: "

Bizler Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi birimleri olarak 15 Ağustos diriliş bayramını başta Önder Apo ve kahraman şehitlerimiz olmak üzere tüm direnen yoldaşlara ve Kürt halkına kutluyor, 37'inci yılında bu hamleyi zafere taşımak için tüm genç ve genç kadınları özgürlük saflarında buluşmaya ve 15 Ağustos ruhunu yükseltmeye çağırıyoruz."