Jinên Tîrêjên Rojê’den 6 kentte yakma eylemleri

Jinên Tîrêjên Rojê birimleri Bursa, Tekirdağ, İstanbul, Edirne, Kocaeli ve Sakarya’da çok sayıda yakma eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê’ye göre eylemler 13-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti.

Açıklamaya göre;

13 Ocak günü Bursa Yenişehir’de AKP’li faşistlere ait bir mobilya üretim fabrikası ve fabrikaya ait üç lüks araç ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildi.

Aynı gün Tekirdağ Muratlı’da MHP’li bir iş adamına ait bir ay çekirdeği fabrikası ve fabrikaya ait iki araç yakıldı.

14 Ocak günü İstanbul Tuzla’da ırkçı paramiliter devlet oluşumu Ülkü Ocaklarına ait 4 araç ateşe verildi.

15 Ocak günü Edirne Uzunköprü’de AKP’nin marketler zinciri BİM’in büyük bir deposu ateşe verilerek “milyonlarca Türk lirası” zarara uğratıldı, depo kullanılmaz hale geldi.

15 Ocak’ta İstanbul Şile’de “tespit edilen iki fuhuş evi” ateşe verildi.  Bu evlerde fuhuş yaptıranlardan birinin “Türk polisi” olduğu bilgisi verildi.

16 Ocak günü Kocaeli Derince’de AKP’li bir iş adamına ait temizlik ürünleri üreten fabrika ateş verilerek “milyonlarca Türk lirası” zarara uğratıldı. Fabrika tamamen yandı.

16 Ocak’ta Sakarya Sapanca’da AKP’li faşistlere ait bir market deposu yakılarak kullanılmaz hale getirildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi: “Eylemlerimizi YJA STAR komutanı şehit Rukiye çekiç (Gulan Gabar) anısına düzenlenmiş.

Bizler Jinên Tîrêjên Rojê birimleri olarak 2017 yılında şehit olan YJA STAR komutanı (Gulan Gabar) yoldaşımızı anıyor yıllarca verdiği destansı direnişi önünde saygıyla eğiliyoruz. Biz kadınlar olarak şehitlerimizin bize bıraktığı mirasın takipçisi olacağız.  Her gün şehitlerin ve Kürt halkına yapılan zulmün intikamıyla yaşayıp faşist TC devletinden intikamını alacağız sözünü verip şehadete ulaşan Gulan yoldaşımızın başta Kürdistan haklarına baş sağlığı diliyor, Gulan yoldaşımızın intikamını bize devrettiği mücadele ruhu ile alma ve anısına mücadelemizi zafere ulaştırma sözünü veriyoruz.”