MKGP ve DFG'den Ayşe Güney için açıklama-YENİLENDİ

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan Jinnews editörü Ayşe Güney’in serbest bırakılmasını istedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu(MKGP), gözaltına alınan Jinnews editörü Ayşe Güney'e ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Platform açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi: 

“Türkiye’de özgür basına yönelik baskılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Neredeyse her siyasi operasyonda gazeteciler hedef haline getirilerek gözaltına alınıyor. Gazetecilere dönük baskıların sonuncusu da bugün gerçekleşti. Platform sözcümüz Ayşe Güney sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Aynı zamanda kadın haber ajansı Jinnews editörü Ayşe Güney’in gözaltına alınmasıyla kadın gazetecilerin hedef haline geldiğine bir kez daha tanıklık ediyoruz. Gazetecilik dün suç olmadığı gibi bugün de suç değildir, yarın da suç olmayacaktır.

Hakikati yazan gazeteci kadınların mirasını devralan bizler, baskılara boyun eğmeyecek ve her mecrada sözümüzü söylemekten, kalemimizi kullanmaktan sakınmayacağız. Erkek-devlet şiddetini teşhir ederken, bu sistematik ve politika haline gelmiş şiddete karşı mücadele eden kadınların sözünü duyurma ilkemizden de geri adım atmayacağız.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak, gerçekleri yazma mücadelesini sürdüren gazetecilere yönelik gözaltıları ve baskıları kabul etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyor ve özgür basının susmayacağını belirtiyoruz. Baskı ve saldırı altında mesleğini yapmaya devam eden tüm özgür basın çalışanları ile dayanışacağımızın ve yanlarında olduğumuzun altını çiziyoruz.”

DFG: GÜNEY SERBEST BIRAKILMALI

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) de, “Gazeteciler olarak bir güne daha baskın ve gözaltı ile uyandık. Diyarbakır merkezli kadınlara yönelik operasyonda Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Jinnews Editörü Ayşe Güney de gözaltına alındı. Yaşadığı ve çalıştığı adresi bilinmesine rağmen ve telefona ifadeye çağrılması mümkün iken sabah 04.30'da evine yapılan baskınla gözaltına alınan Güney, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor” dedi.

Özgür basın emekçileri olarak gazetecilerin gözaltı ve tutuklamalarla yıldırılamayacağı belirtilen açıklamada, gazeteci Güney'in serbest bırakılması talep edildi.