Kayyum rektör protestosuna polis saldırısı

Boğaziçili öğrencilere saldırıyı protesto edenlere polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltında. Hukukçular ve mühendisler de saldırıları kınadı.

Ankara’da bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla Milli Kütüphane önünde bir araya geldi. Eser Parkı’na yürümek ve parkta kitap okuma etkinliği düzenlemek isteyen öğrencilere polis saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HUKUKÇULAR VE TMMOB'DAN TEPKİ

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) de aralarında olduğu birçok sivil toplum kuruluşu, öğrencilere dönük şiddete karşı yazılı açıklama yaptı.
Öğrencilerin, kolluk kuvvetleri tarafından darp edildiği, ters kelepçe ile işkenceye maruz bırakıldığı ve çıplak aramaya maruz bırakıldığının hatırlatıldığı açıklamada, gözaltı sayısının bu sabah itibaryla 36’ya yükseldiği bilgisi de paylaşıldı. 
Açıklamada imzası olan kurumlar şöyle: "Avukat Dayanışması, Avukat Hareketi, Avukatlar Sendikası, Çağdaş Hukukçular Grubu, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukta Sol Tavır Derneği, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Toplumsal Hukuk, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi."
İnşaat Mühendisleri Odası (TMMOB) İstanbul Şubesi de yazılı açıklama yaparak, "Demokratik ve özerk üniversite mücadelesinin tarihi eskidir. Şimdiye dek üniversiteleri baskı ve zor altında tutmaya çalışan uygulamalar boşa çıkarılmıştır. Bu girişimde boşa çıkarılacak üniversiteler yeniden bilimin ve liyakatin odağı olacaktır” dedi.